Tuulilasi

Katso kuvat ja faktat - BMW julkisti 8-sarjan coupenKatso kuvat ja faktat - BMW julkisti 8-sarjan coupen

Vuosikymmenten tauon jälkeen BMW on julkistanut uuden 8-sarjan coupen. Auto julkistettiin le Mansin 24 tunnin ajojen yhteydessä.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat BMW

2019 M850i xDrive on nelivetoinen. Visuaalisesti se noudattelee pitkälti konseptiautoa. Ulkoisesti autossa on samaa kuin vanhassa 8-sarjassa: pitkä keula, kapeat A-pilarit ja matala katto. Keulalla on silmiin pistävä kaksoisetusäleikkö jopa dramaattisen isojen ilmanottoaukkojen yläpuolella.

Autossa on LED-ajovalot BMW LaserLight teknologialla. Valot ovat ohuemmat kuin missään muussa BMW:ssä. Auton sivuprofiili paljastaa pitkän akselivälin. Takavalot ovat myös ledit ja neliömäiset tuplapakoputket löytyvät myös. Autoon saa lisävarusteena hiilikuitukaton.

Sisätilat ovat urheilullisen oloiset. Urheilupenkit ovat Merino-nahkaa. Valaistuksen värisävyjä voi säädellä haluamakseen iDrive-valikosta. Harman Kardonin vakiona tulevassa audiojärjestelmässä on 16 kaiutinta, lisävarusteena sen voi vaihtaa 1375-wattiseen Bowers & Wilkins Diamond äänijärjestelmään.

Auto on ensimmäinen BMW, jossa on uusi 4,4-litrainen turboahdettu V8. Se kehittää 523 hevosvoimaa ja vääntöä 750 Nm. Vaihteistona on 8-portainen Supertronic Sport -automaattilaatikko. Nollasta sataan auto kiihtyy 3,6 sekunnissa, maksiminopeus on 250 km/h.

Eri ajoasetuksia ovat Comfort, Sport, Sport+ ja Eco Pro. Tuulilasiin heijastuva näyttö pitää kuljettajan silmät tiessä. Lisävarusteena on saatavilla pimeänäköavustin, joka auttaa erottamaan ihmiset, suuret eläimet ja muut lämpöä tuottavat asiat. Kun järjestelmä havaitsee sellaisen, valot kohdistuvat automaattisesti oikeaan kohteeseen.

Mukana on myös parkkiavustin, Apple Carplay, Android Auto ja BMW Connected -applikaatio. Difgital Key -tekniikalla ovet voi avata ja sulkea älypuhelimella. Auton softaan saa päivityksiä langattomasti.

BMW ei ole vielä ilmoittanut M850i xDriven hintoja, ne tulevat vasta lähempänä myyntiajankohtaa eli syksyllä.

Julkaistu: 18.6.2018