Tuulilasi

Katso kuvat: Hyundai julkisti uudistetun Tucsonin – mallistossa myös hybridit

Katso kuvat: Hyundai julkisti uudistetun Tucsonin – mallistossa myös hybridit
Hyundai on julkistanut vuoden 2021 Tucsonin. Korealaisvalmistajan suosituimmassa SUV:ssa on nyt tarjolla myös hybridivoimalinjoja sekä paljon uutta turvallisuusteknologiaa.

Kyseessä on Tucsonin neljäs sukupolvi. Auton ulkonäkö on saanut inspiraationsa viime vuonna Los Angelesin autonäyttelyssä esitellystä Vision T -konseptiautosta.

Isokokoiseen kiiltävään etusäleikköön on integroitu LED-ajovalot. Takavaloja yhdistää myös yhtenäinen valoviiva, myös takavalot ovat LED:it.

Takana Hyundain logo on integroitu takalasiin. Takalasin pyyhkijä onkin siksi sijoitettu lasin yläpuolella olevaan spoileriin.

Jos ulkonäkö on muuttunut, niin ovat sisätilatkin. Kojelauta on digitaalinen, keskikonsolin näyttö 10,25-tuumainen. Tietoviihdejärjestelmästä löytyy Bluetooth, satelliittinavigaattori sekä Apple CarPlay- ja Android Auto-peilaus langattomana.

Infotainment-näytön alapuolelle on sijoitettu ilmastoinnin säädöt hipaisunäppäimillä. Tunnelmavalaistus on toteutettu 64-värisillä ledeillä. Äänijärjestelmä on Bosen. Uuden Car-to-Home-toiminnon avulla kuljettaja voi säätää esimerkiksi kotinsa valoja ja ilmastointia autosta käsin.

Hyundain Blue Link -applikaatiolla voi puolestaan säätää kotoa käsin auton lämmitystä mukaan lukien penkinlämmittimet ja ratinlämmitin. Samalla apilla voi myös kytkeä valot, käynnistää moottorin sekä avata ja sulkea ovet.

Uusi Tucson tarjoaa kolme erilaista sähköistä voimalinjaa, kaksi polttomoottoria sekä neljä vaihteistovaihtoehtoa, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä Tucsonin. Uutuus tarjoaa laajan valikoiman sähköistettyjä voimalinjoja: bensiini- tai dieselmoottoriin yhdistetty 48 voltin kevythybridi, hybridi ja ladattava plug-in-hybridi.

Hybridiversiossa on uusi 1,6 litran turboahdettu suorasuihkutusbensiinimoottori T-GDI Smartstream sekä 44,2 kW:n sähkömoottori ja 1,49 kWh:n kapasiteetin litiumionipolymeeriakku. Vaihteisto on 6-vaihteinen automaatti (6AT), ja mallistosta voi valita etu- tai nelivedon. Se on täysin uuden Tucsonin tehokkain voimalinja: 230 hv ja 350 Nm vääntöä, joten pienet päästöt eivät vähennä ajonautintoa.

48 V -kevythybridijärjestelmä on saatavilla neljänä voimalinjavaihtoehtona, joissa kaikissa on seitsemänvaihteinen DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. Valittavissa ovat sekä etu- että nelivetoiset Smartstream-bensiini ja -dieselversiot.

1.6 T-GDI 150 hv bensiini 48V hybrid 7DCT

1.6 T-GDI 180 hv bensiini 48V hybrid 4WD 7DCT

1.6 CRDI 136 hv diesel 48V hybrid 7DCT

1.6 CRDI 136 hv diesel 48V hybrid 4WD 7DCT

6-vaihteisella käsivaihteistolla uusi Tucson on saatavilla etuvetoisena joko 1,6 l 150 hv T-GDI Smartstream -bensiinimoottorilla tai 115 hv 1,6 l CRDI Smartstream -dieselmoottorilla.

Ensimmäisiä uusia Hyundai Tucson -malleja odotetaan Suomeen vielä tämän vuoden puolella. Ladattava plug-in-hybridi ensiesitellään alkuvuodesta 2021. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

(Kuvien sininen auto on lyhyemmän akselivälin malli, harmaa pidemmän)

Edit 15.9. klo 16:15: lisätty moottorivaihtoehdot koskien Suomea.

Julkaistu: 15.9.2020
5 kommenttia