Tuulilasi

Katso kuvat: Goodyearilla huimia visioita tulevaisuuden renkaista


Goodyear tekee ankaraa kehitystyötä tulevaisuuden rengaskonseptien kanssa. He ovat sijoittaneet paljon rahaa täysin uudenlaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön. Tulevaisuuden renkaat näyttävät – ja myös ovat – hyvin erilaisia kuin ne, mitä me tällä hetkellä autokaupoissa potkimme.
Kuvat All Over Press, Goodyear

Goodyear lähtee siitä ajatuksesta, että kun autot muuttuvat hurjalla vauhdilla, pitää renkaiden muuttua mukana.

- Me tiedämme paljon enemmän renkaiden kontaktista tiehen kuin autonvalmistajat. Insinöörimme ovat kehittäneet huimia ideoita siitä, miltä autonrengas näyttää 10 vuoden kuluttua, sanoo Goodyearin teknologiajohtaja Romain Hansen Car-lehdelle.

- Vuosien 2025 ja 2030 välillä on tulossa valtava muutos. Autoteollisuus on muuttumassa hurjaa vauhtia. Ajatellaan vaikkapa autonomista ajamista. Jos auto ei enää tarvitse kuljettajaa myös renkaiden tehtävä on erilainen.

Yksi idea on rengas, joka kiinnittyy autoon magneettisesti. Kun yksi osa renkaasta vautioituu, se alkaa käyttää itse renkaan muita pintoja maakontaktissa.

Katso kuvagalleriasta Goodyearin visioita tulevaisuuden renkaista.

IntelliGrip Urban -konsepti on kehitetty avustamaan autonomista ajamista, sen sisällä on sensoreita, jotka tuottevat dataa tieoloista koko ajan. Ohut ja korkea rakenne parantavat taloudellisuutta. Eagle 360 Urban on kehitetty itseajavan auton tarpeisiin.Sen sisällä oleva "tekoäly-yksikkö" tuottaa jatkuvasti dataa paitsi tieoloista myös ympäristöstä auton läheisyydessä. BH03-konsepti puolestaan muuttaa renkaan liikkeestä syntyvän lämmön sähköksi, jolla voidaan mahdollisesti tulevaisuudessa pidentää sähköautojen yhdellä latauksella kulkemaa matkaa. CityCube-renkaan sisällä oleva sensori ja tietokone puolestaan mittaa rengaskulumaa, lämpötilaa, rengaspaineita sekä tuottaa lukemttoman määrän muutakin dataa, jonka avulla voidaan esimerkiksi internetyhteyksien kautta saada ennalta tietoa muuttuvista tieoloista. Triple Tube -konsepti puolestaan muuttaa muotoaan sen mukaan, millainen tienpinta on. Se puolestaan johtaa yhä taloudellisempaan ajamiseen. Urban Crossover -konsepti pienentää rengasmelua huomattavasti, sen rakenne on polyuretaania.
Julkaistu: 15.8.2017