Tuulilasi

Katso kuvat: BMW:n entinen suunnitteluguru loi huiman sähköauton


Smart ForTwo-kokoinen entisen BMW:n pääsuunnittelijan Chris Banglen suunnittelema REDS-sähköauto on julkistettu Los Angelesissa. Auto on kovin epäortodoksisen näköinen.
Kuvat CHTC

Se on tehty yhteistyössä Banglen suunnittelufirman sekä kiinalaisen China Hi-Tech Corporationin (CHTC) kanssa, joka antoi 2014 toimeksiannon Banglelle auton suunnittelemisesta. Bangle on ilmiselvästi säilyttänyt tyylinsä kiistanalaisenkin ja hyvin suoraviivaisten suunnitteluratkaisujen suhteen.

Yhtiön mukaan REDS:in menestys tulee perustumaan siihen, että koska sähköauto toimii normaalista poikkeavalla tavalla, myös auton visuaalisen ulkonäön on poikettava tavallisista autoista.

REDS EV on 2,997 metriä pitkä 1,663 metriä leveä ja peräti 1,759 metriä korkea. Akseliväli on 1,441 metriä.

“Tämä palvelee erityisen hyvin Kiinan suurkaupungeissa, missä ihmiset juuttuvat usein ruuhkiin tuntikausiksi”, yhtiö kertoi.

Vaikka auto on pieni, siinä on tilaa neljälle matkustajalle. Viideskin penkki löytyy matkatavaratilasta tarvittaessa.

Auton sisätilat on optimoitu viihtymiseen: TV:n katseluun, videopelien pelaamiseen ja niin edelleen. Autossa on peräti 17 tuumainen näyttö, mutta ajon aikana se vetäytyy vain kolmannekseen korkeudestaan.

Moottorista ei vielä kerrottu juuri mitään. Se todettiin, että auton kiihtyvyys nollasta 50 km/h on paras takavetoisten sähköautojen luokassa.

Kiinan valtion omistama CHTC kertoi aloittavansa auton tuotannon lähitulevaisuudessa. 

(Lähde: Car Advice)

Julkaistu: 1.12.2017