Tuulilasi

Katso kuvat – BMW:ltä mielenkiintoisen näköinen Vision M Next -konseptiauto


BMW on julkistanut uuden konseptiautonsa Vision M Nextin, joka on kaksiovinen sporttinen coupe lataushybridiversiona.
Kuvat BMW

Aiempi iNext-konseptiauto oli täysautonomien, M Nextissä on ratti.

”Tämä näyttää välähdyksen tulevaisuuden urheilullisesta ajamisesta. Auto demonstroi sitä, kuinka teknologia tulee tekemään ajamisesta aidompaa ja tunteellisempaa kuin koskaan”, sanoo BMW Groupin suunnittelujohtaja Adrian van Hooydonk tiedotteessa.

M Nextin silhuetti ja lokinsiipiovet vihjaavat, että sillä on BMW i8:n DNA. Isot ilmanottoaukot ja takaspoileri on tehty kierrätettävästä hiilikuidusta, ne antavat M Nextille kilpa-automaisuutta.

Lataushybridistä irtoaa tehoa 600 hevosvoimaa. Halutessaan sillä voi ajaa niin etuvetona kuin nelivetonakin. Moottori on nelisylinterinen turbo. Autolla voi ajaa pelkällä sähköllä jopa 100 kilometriä, se kiihtyy nollasta sataan noin kolmessa sekunnissa. ”Boost+”-ajotila tarjoaa lisätehoja yhdellä napinpainalluksella.

Auton ovet aukeavat automaattisesti kasvojentunnistusteknologialla, kun kuljettaja lähestyy autoa. Sisätilojen sisustus on BMW:n mukaan minimalistinen, erilaiset säätimet ovat lähes kokonaan piilossa.

Istuimet ovat älymateriaalia ja muotoutuvat kuljettajan ja matkustajan mukaan. Futuristisen näköinen ratti sisältää kaksi pientä lasista näyttöä. Ne ovat ohjauspyörän yläpuolella kuin pienenä visiirinä. Autossa on myös tuulilasinäyttö.

”BMW Vision M Nextin älykäs teknologia auttaa kuljettajaa tuomalla näytölle hänen eteensä joka tilanteessa juuri sen informaation, mitä hän tarvitsee”, sanoo BMW:n suunnitteluosaston varajohtaja Domagoj Dukec.

Julkaistu: 25.6.2019