Tuulilasi

Katso kuvat: BMW julkisti uuden X4:n


BMW julkisti viime vuonna uuden X3:n, nyt oli X4:n vuoro. Toisen sukupolven X4:stä tulee tarjolle sekä M40i että xDrive30i -versiot.
Kuvat BMW

Uudessa X4:ssä on leveämpi raideväli kuin edeltäjässään, parannettu jousitus, uusia turvavarusteita ja modernimpi sisustus. Sisätilat näyttävät hyvin samanlaisilta kuin X3:ssa. Tilaa on hiukan enemmän kuin ennen, takana jalkatilaa on 2,5 cm enemmän. Myös tunnelmavalaistus löytyy.

Ulkoisia eroja ovat suurempi etusäleikkö, LED-ajovalot, uudelleen suunniteltu helma sekä horisontaaliset LED-sumuvalot. Kattolinja laskee takana samalla tavalla kuin edeltäjässäkin. Myös takana on LED-valot ja tuplapakoputket.

BMW:n mukaan auton pituus on 7,5 senttiä entistä suurempi, leveyttä on lisätty noin kolme senttiä ja akseliväliä viitisen senttiä.

xDrive20i-versiossa on 2,0-litrainen turboahdettu nelisylinterimoottori, josta löytyy 248 hevosvoimaa. Se kiihtyy nollasta sataan kuudessa sekunnissa. M40i-versiossa on 3,0-litrainen turbo, josta irtoaa 355 hevosvoimaa. Molemmissa malleissa on 8-portainen automaattivaihteisto, neliveto on vakiona.

Valittavana on erilaisia ajoasetuksia, Sport, Sport+, Comfort ja Eco Pro.

Julkaistu: 14.2.2018