Tuulilasi

Katso kuvat – BMW julkisti M8 Gran CoupenKatso kuvat – BMW julkisti M8 Gran Coupen

BMW on julkistanut odotetusti Geneven Autonäyttelyssä konseptiversion M8 Gran Coupesta. Auton on tarkoitus ilmentää BMW:n tulevan 8-sarjan yleisilmettä.
Kuvat BMW

8-sarja tulee ottamaan 7-sarjan paikan yhtiön lippulaivana.

”Tässä on kyse mallistomme laajentamisesta. M8 ja koko 8-sarja on uusi askel yhtiömme suunnittelufilosofiassa. Emme puhu nyt moottoreista tai suorituskyvystä, mutta voin vakuuttaa, että tämä auto tulee olemaan teillä erittäin nälkäinen”, sanoo BMW:n pääsuunnittelija Adrian van Hooydonk.

Auto kieltämättä näyttää nopealta, sivuprofiili on linjakas ja akseliväli pitkä. Autossa on myös neljä ovea, vaikka sitä coupeksi kutsutankin.

Keulalla on kullattu etusäleikkö, ilmanottoaukot ovat hiilikuituiset ja etuvalot keltaiset.

Vaikka yhtiö ei halunnut kertoa moottoreista, arvioita voidaan esittää. Valistunut arvaus on, että autoon tulisi sama moottori kuin M5:ssä eli 4.4-litrainen V8, joka kehittää 650 hevosvoimaa. Autosta tullee nopein koskaan BMW:n valmistama sedan.

M8 Gran Coupen hinta tulee olemaan kuusinumeroinen. Intohimoiset asiakkaat joutuvat kuitenkin vielä odottamaan, sillä auto tulee BMW:n mukaan tuotantoon 2019 ja myyntiin vuoden 2020 alkupuolella.  

Julkaistu: 7.3.2018