Tuulilasi

Katso kuva - UPS:n uusi kuljetusauto kuin Pixarin elokuvasta

Katso kuva - UPS:n uusi kuljetusauto kuin Pixarin elokuvasta
Maailman suurin lähettiyritys UPS on julkistanut uuden sähköisen kuljetusautonsa, joka muistuttaa lähinnä Pixarin Autot-elokuvien puhuvia animaatioautoja.
Kuvat
Julkaistu: 11.5.2018

Autot ovat Arrivalin valmistamia ja ensimmäinen tilaus on 35 auton kokoinen. Autot ovat kovin futuristisen näköisiä perinteisiin kuljetusautoihin verrattuna.

UPS:n mukaan autoilla on pidempi toimintasäde yhdellä latauksella kuin millään muulla kuljetusautolla, 240 kilometriä. Uusia autoja testataan ensimmäisenä Pariisissa ja Lontoossa.

Auton valtava tuulilasi on kuin busseissa, mikä antaa kuljettajalle erinomaisen näkyväisyyden. Kuljettajaa avustaa Advanced Driver Assistance -systeemi, jonka pitäisi vähentää kuljettajan väsymystä.

UPS ja Arrival ovat tehneet yhteistyötä sähköisten kuljetusautojen kehittämisessä vuodesta 2016 asti, uudet autot on tarkoitus saada kaupalliseen käyttöön vuoden loppuun mennessä. UPS:llä on nyt Euroopassa ja Yhdysvalloissa kaikkiaan 300 täyssähköistä kuljetusautoa ja lähes 700 hybridiä.

Yhtiö on investoinut 750 miljoonaa dollaria vuoden 2009 jälkeen vaihtoehtoisiin polttoaineisiin sekä teknologioihin. UPS on tilannut mm. 125 sähköistä Teslan Semi-rekkaa.

Kommentoi »