Tuulilasi

Katso kuva - Toyotan uusi RAV4 julkistetaan tänään

1

Toyota on suunnitellut uuden RAV4:nsä melkoisen rosoiseksi. Uusi auto julkistetaan tänään New Yorkin autonäyttelyssä. Myynti Euroopassa alkaa vuoden 2019 alkupuolella.
Kuvat Toyota

Euroopan mallistosta putoaa dieselversio kokonaan pois. Se on linjassa Toyotan suunnitelman kanssa, jonka mukaan se ei enää tee Eurooppaan dieselhenkilöautoja tämän vuoden loppuun mennessä.

RAV4:n mallistosta löytyvät 2,5-litrainen bensiinihybridi ja 2,0-litrainen bensiinimoottori. Molemmat moottorit ovat uusia, Toyotan mukaan ne ovat entistä polttoainetaloudellisempia ja tehokkaampia. Suorituskykylukemia Toyota ei kuitenkaan ole vielä kertonut.

Auto on tehty Toyotan uudelle TNGA-K-alustalle, pituutta on 4,6 metriä. Vaikka auto on aavistuksen edeltäjäänsä lyhyempi, sisätilat ovat isommat uuden alustan ansiosta.

”Rosoisempi muotoilu antaa ymmärtää, että tämä auto pystyy menemään mihin vain ja tarjoaa omistajalleen paitsi iloa myös seikkailuhenkeä”, Toyota tiedotti.

Euroopan versioon tulee tarjolle neliveto. Sisällä on 7-tuumainen tietoviihdejärjestelmän näyttö. Lisävarusteista ei ole vielä tietoa.

Viime vuonna Toyota myi Euroopassa 71 268 RAV4:ää. Se sijoittui segmenttinsä myynnissä sijalle 10.

Julkaistu: 28.3.2018