Tuulilasi

Katso kuva: Toyota esitteli kaksirattisen autonomisen auton

Katso kuva: Toyota esitteli kaksirattisen autonomisen auton
Toyota on esitellyt autonomisen auton, jossa on kaksi ohjauspyörää. Sen tarkoituksena on poistaa mahdollisuus, että robottiauto ottaa ohjat kokonaan, eikä kuljettajalla ole mitään tehtävissä.
Kuvat

Maailman suurin autonvalmistaja Toyota esitteli tutkimuskeskuksessaan uusimman versionsa autonomisesta autostaan. Autossa on parannellut sensorit, huippuluokan uudet tutkat ja kaksi ohjauspyörää, että ihminen voisi ottaa helpommin auton kontrolliinsa tarvittaessa.

Lexus LS 600hL -auto on parannettu versio siitä, minkä Toyota aiemmin tänä vuonna esitteli. Autoa on jo testattu Yhdysvalloissa niin suljetuilla radoilla kuin julkisilla teilläkin.

Autossa on kaksi autonomisen ajamisen järjestelmää, Chauffeur ja Guardian. Chauffeur on nelostason autonominen järjestelmä, joka toimii lähinnä kaupunkiajossa ja maanteillä, Guardian taas viidennen tason järjestelmä, joka toimii missä tahansa.

”Käytettävyys ja turvallisuus ovat Toyotalle ensisijaisia arvoja. Haluamme kehittää auton, missä kuljettajalla on kuitenkin aina mahdollisuus ottaa itse ohjat. Tämä testiautomme on havainnointikyvyiltään maailman paras auto”, kertoo tutkimuskeskuksen teknologiajohtaja James Kuffner Theverge-sivustolla.

Autonvalmistajat ovat alkanee yhä enemmän ajatella, että autonomisten systeemien on pystyttävä ennakoimaan ja näkemään paremmin joka ikinen vastaan tuleva tilanne liikenteessä. Ja sen on pystyttävä havaitsemaan tilanteet ennen kuin ihminen pystyisi ne havaitsemaan.

”Softamme yhdistää kaikki mahdolliset järjestelmät ja ne jakavat informaation keskenään. Olemme saaneet aikaan erittäin luotettavan auton”, Kuffner sanoo.

Toinen ratti tehtiin autoon siksi, että koulutettu turvallisuusvalvoja pystyy ottamaan auton ohjat, jos auto on tekemässä jotakin odottamatonta tai vaarallista.

Julkaistu: 5.10.2017
Kommentoi »