Tuulilasi

Katso kuva - ranskalaisyhtiö esitteli autonomisen taksinsa

Katso kuva - ranskalaisyhtiö esitteli autonomisen taksinsa
Ranskalainen startup-yritys Navya on kehittänyt uuden autonomisen robottitaksin. Yhtiön 15-paikkaisia robottibusseja on jo nähty Pariisin kaduilla.
Kuvat NAVYA

Nyt Navya on esitellyt uuden kuusipaikkaisen robottitaksin, jota se alkaa myydä 250 000 euron hinnalla ensi vuonna.

”Me olemme ensimmäisenä suunnitelleet ja myös valmistaneet täysin autonomisia ajoneuvoja. Nämä eivät ole mitään muunneltuja versioita muiden olemassa olevista autoista. Me haluamme olla ensimmäinen yhtiö, joka pystyy tarjoamaan koko malliston autonomisia ajoneuvoja”, sanoo Navyan pääjohtaja Christophe Sapet Automotive Newsin mukaan.

Navyan uuden taksin huippuvauhti on 80 km/h, sitä on tarkoitus testata Pariisin kaduilla muutaman viikon päästä.

”Australiasta on jo tehty 30 taksin ennakkotilaus. Ranskan liikennevirasto tulee valvomaan ensimmäisiä testejä”, Sapet valaisee.

”Asiakkaitamme voisivat hyvinkin olla paitsi kyytipalveluyritykset myös autovuokraamot. Enkä näe mahdottomana, että isot autonvalmistajat kuten Renault ja Volkswagen voisivat olla asiakkaitamme.”

Navyan ongelma on, että monilla autonvalmistajilla on menossa jo omat autonomisen ajamisen projektinsa.

Navya investoi hiljattain tehtaaseen Yhdysvaltain Michiganissa, yhtiön tavoitteena on myydä ensi vuonna 450 kappaletta autonomisia bussejaan.

 ”Olemme jo keränneet investoijilta 30 miljoonaa euroa tämän vuoden aikana, mutta tarvitsemme ehdottomasti lisää rahaa saadaksemme uuden automme tuotannon käyntiin”, Sapet sanoo.

Julkaistu: 12.11.2017
Kommentoi »