Tuulilasi

Katso kuva: Gary Cooperin 1935 Duesenberg SSJ huutokaupataan huimalla hinnalla


Gooding and Companyn Pebble Beachin huutokauppa on ennenkin kaupannut maailman hienoimpia ja harvinaisimpia autoja, ja nyt myyntiin tuleva 1935 Duesenberg SSJ täyttää kirkkaasti molemmat vaatimukset.

Indianalainen autonvalmistaja teki näitä autoja ainoastaan kaksi, molemmat menivät sen ajan näyttelijäsuuruuksille, toinen Clark Gablelle ja nyt myynnissä oleva auto Gary Cooperille.

Kyseessä on kaikkiaan vaikuttava autovanhus. Gooding and Companyn mukaan moottorista löytyy hämmästyttävät 400 hevosvoimaa ja auton huippunopeus on (tai oli) 225 km/h. Ja auto on valmistettu vuonna 1935!

Gary Cooperin jälkeen nyt huutokaupattavan auton omisti toinenkin kuuluisuus, aikansa autourheilutähti Briggs Cunningham.

Auton harvinaisuus, suorituskyky, kauneus ja omistushistoria tekevät siitä erityisen hintavan, Gooding and Company olettaa siitä huudettavan 10 miljoonaa dollaria. Vaikka hinta ei pärjääkään joillekin harvinaisimmille Ferrareille, tulisi tästä autosta 10 miljoonalla kaikkein kallein koskaan myyty amerikkalainen auto.

(Kuva: Gooding and Company)

Julkaistu: 17.7.2018