Tuulilasi

Katso kuva: Faraday Future esitteli pientä täyssähköistä SUV:ia

Katso kuva: Faraday Future esitteli pientä täyssähköistä SUV:ia
Kiinalainen sähköautovalmistaja Faraday Future on esitellyt havainnekuvin uutta pienempää SUV:tä. Yhtiö on jo esitellyt isomman FF91-autonsa.

Faradayn suunnitelmissa on valmistaa ja myydä uutta pienempää autoa isompia eriä kuin lippulaivamalli FF91:tä. Uuden nyt nähdyn auton muotoilu on erittäin eksoottista ja aggressiivista, osin kulmikastakin.

Faraday Future sai juuri 1,5 miljardin investoinnin hongkongilaiselta sijoittajaryhmältä. Kolmasosa summasta on jo annettu, loput annetaan, kun sovittuja tavoitteita on saavutettu. Tavoitteena on, että FF91 on myynnissä jo tämän vuoden lopussa.

Sijoitus tekee hyvää yhtiön taloudelle, sillä sen aggressiivinen hinku saada FF91 markkinoille sekä uuden tehtaan rakentaminen Yhdysvaltain Nevadaan söivät kassavarat. Yhtiön perustajan Jia Yuetingin mukaan nyt ollaan taas sillä tiellä, että FF91 saadaan markkinoille.

Autossa on 130 kWh:n akusto, jolla voi ajaa yhdellä latauksella jopa 700 kilometriä. Pienemmän auton ajosäde tullee olemaan lyhyempi, koska yhtä isolle akustolle ei ole tilaa.

”Tehdasprojektimme etenee täysin aikataulussa. Etenemme tuotantovaiheeseen tämän vuosineljänneksen lopulla. Pysymme yhä aggressiivisessa aikataulussamme saada FF91 myyntiin vuoden loppuun mennessä”, sanoo yhtiön tuotantojohtaja Dag Reckhorn.

Julkaistu: 15.2.2018
Kommentoi »