Tuulilasi

Katso kuva - Audilta jälleen uusi radikaali konseptiauto

Audi esittelee Frankfurtin autonäyttelyssä uuden sähköisen AI:Trail -offroad-auton. Yhtiö lupaa, että auto on suunnittelultaan radikaali – sen voi päätellä toki myös julkaistusta tiiserikuvasta.
Kuvat Audi

Audi kertoo konseptiauton heijastelevan täyssähköisen offroad-liikkumisen tulevaisuutta. Audi ei halunnut kertoa muita yksityiskohtia ennen auton julkistusta, joka tapahtuu 10. syyskuuta. AI:Trail on Audin neljäs täyssähköinen konseptiauto – tarkoituksena on sähköisyyden lisäksi esitellä, miten autonominen ajaminen tulee muuttamaan tulevaisuuden liikkumista seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Ensimmäinen konsepti, Aicon, esiteltiin Frankfurtissa 2017. Se on täyssähköinen sedan, jolla voi ajaa yhdellä latauksella peräti 800 kilometriä.

Aicon

Sitä seurasi PB18 e-tron, joka on sähköinen urheiluauto.

PB18 e-tron

Kolmas oli tämän vuoden Shanghain autonäyttelyssä esitelty AI:ME, joka on täysautonominen kaupunkiauto.

AI:ME

”Nämä konseptiautot on kehitetty testaamaan erilaisia tulevaisuuden vaihtoehtoja. Haluamme tietää, mitä tulevaisuuden liikkuminen tarvitsee. En muista, että yksikään konseptiautoista olisi yhtä radikaali kuin AI:Trail”, Audin suunnittelujohtaja Mark Lichte kertoi Automotive Newsin mukaan.

”Uskomme pystyvämme muuttamaan tulevaisuuden autonomisen ajamisen, ja jossakin vaiheessa tulemme näkemään tällaisia autoja liikenteessä. Se ei kuitenkaan tapahdu ihan yhdessä yössä. Tämä tulee myös tarjoamaan Audille uusia bisnesmalleja, joista me emme vielä edes voi kuvitella yhtään mitään.”

Audin kaikki neljä konseptiautoa nähdään Frankfurtissa.

Julkaistu: 27.8.2019
1 kommentti