Tuulilasi

Katso järkyttävä video – näin tapahtui Uberin testiauton kuolonkolari


Autonews on julkaissut videon Uberin autonomisen testiauton aiheuttamasta kuolonkolarista, jossa menehtyi tietä ylittänyt 49-vuotias nainen. Video paljastaa, että auton apukuljettaja ei katso lainkaan tietä juuri ennen kolaria.
Kuvat Uber

Video on kuvattu auton sisältä. Pyörän kanssa tietä ylittänyt nainen ilmestyy kameran kuvaan vain noin sekunti ennen kolaria.

Video asettaa aivan uuteen valoon aikaisemmat tiedot, jotka vapauttavat autossa olleen apukuljettajan vastuusta. Nämä uutiset perustuvat paikallisen poliisipäällikön haastatteluun.

San Francisco Chroniclen mukaan poliisipäällikkö Sylvia Moir sanoi, että onnettomuutta ei olisi voitu välttää, vaikka mitä olisi tehty.

“Auto ajoi tuolla hetkellä noin 65 km/h, eikä se osoittanut mitään merkkejä hidastamisesta. Apukuljettaja Rafael Vasquezin katse on videon mukaan alhaalla suurimman osan ainakin 10 sekunnin ajan ennen kuin onnettomuus tapahtuu”, kertoi Tempen poliisin puhemies Ronald Elcock.

Myös Uberin puhemies otti kantaa asiaan.

”Tämä video on todella kiusallista ja sydäntä särkevää katsoa. Ajatuksemme ovat vahvasti menehtyneen naisen läheisten kanssa. Testiautomme pysyvät nyt talleissa ja teemme yhteistyötä viranomaisten kanssa kaikin mahdollisin tavoin.”

Automotive Newsin mukaan menehtynyt nainen ilmestyy videolle vain 1,2 sekuntia ennen kolarin sattumista. Itse osuma ei videolla näy.

Katso video tästä linkistä.

Julkaistu: 22.3.2018