Tuulilasi

Katso huimat kuvat – tältä näyttää Virgin Hyperloop Onen sisällä


Monet hyperloop-systeemejä valmistavat yritykset keskittyvät parhaillaan alipainetunnelien kehittämiseen, mutta Virgin on edellä; he ovat jo julkaisseet uusia kuvia siitä, millaiselta hyperloopin sisällä todellisuudessa näyttää.
Kuvat Virgin

Maanlaisessa tunnelissa ihmisiä kuljettava hyperloop tulee olemaan erittäin nopea matkustusmuoto, tosin on täysin epävarmaa, koska ensimmäiset sellaiset saadaan oikeasti käyttöön.

Näissä kuvissa näet, millainen on Virgin Hyperloop One ja miltä sen matkustamo näyttää – no aika samanlaiseltahan tuo näyttää kuin luksusluokan junanvaunu, ikkunoita ei tosin ole.

Prorotyyppi esiteltiin Dubaissa. Virgin on kehittänyt Hyperloop Onea yhdessä Dubain liikenneviraston kanssa. Myös Hyperloopin isoimmat sijoittajat ovat Dubaista. Voisi hyvin olettaa, että maailman ensimmäinen hyperloop tulee nimenomaan Dubaihin, missä ei ole pätäkästä pulaa.

Sähköisen työntövoiman avulla hyperloop kulkee alipainetunnelissa jopa 1100 km/h. Ihan vielä ei tosin sillä tasolla olla, Virginin mukaan ensimmäisissä testeissä Nevadassa putki kulki 387 km/h. Virginillä uksotaan kuitenkin, että Hyperloop One on toiminnassa niinkin aikaisin kuin vuonna 2021.

Julkaistu: 28.2.2018