Tuulilasi

Katso huima kuva - jättimäinen Mazda ilmestyi Laguna Secan kilparadan viereen


Mazda Raceway Laguna Seca on yksi maailman tunnetuimmista moottoriradoista. Mazda on rakennuttanut rata-alueen maamerkiksi jättimäisen Mazda 787B -kilpa-auton.
Kuvat Mazda Press

Yhdeksän metriä pitkä ja kolme metriä korkea monumentti näkyy hyvin Monterey-Salinas -moottoritielle asti. Taideteoksen on rakentanut paikallinen taiteilija John Cerney. Auto on maalattu vanerilevyihin, joten oikeasta jättiläisautosta ei sentään ole kyse.

”Tämä värikäs kilpa-auto näkyy kauas moottoritielle asti, se kertoo ihmisille, miten hienosta moottoriradasta täällä on kyse. Tämä on valtavan iso, tarvitsin sen rakentamiseen peräti kymmenen vanerilevyä. Kun tein samankaltaisen teoksen Wayne Raineysta, tarvitsin vain kuusi levyä. Oli kova urakka saada jokainen yksityiskohta täsmäämään oikean auton kanssa”, kertoo taiteilija Cerney Motor Trendin mukaan.

787B on Mazdalle ikoninen kilpa-auto, sillä voitettiin Le Mansin 24 tunnin ajo vuonna 1991. Mazda on edelleen ainoa japanilainen automerkki, jolla on Le Mansissa voitettu. Kuljettajana oli tuolloin F1:ssäkin ajanut Johnny Herbert yhdessä Volker Weidlerin ja Bertrand Gachotin kanssa.

Julkaistu: 25.9.2017