Apu

Avun uusi kolumnisti Katri Makkonen ei aio julistaa: ”Haluan herättää enemmän ajatuksia kuin tunteita”

Avun uusi kolumnisti Katri Makkonen ei aio julistaa: ”Haluan herättää enemmän ajatuksia kuin tunteita”
Katri Makkonen on 45-vuotias journalisti ja viestinnän ammattilainen. Hän on työskennellyt presidentti Sauli Niinistön viestintäpäällikkönä vuosina 2013–2019 sekä Yleisradiossa muun muassa A-Studion juontajana, ulkomaantoimittajana ja Kaukoidän kirjeenvaihtajana.
Julkaistu: 9.1.2021

Pitkän ja palkitun journalistin uran tehnyt Katri Makkonen kertoo, että kolumnien kirjoittaminen on hänelle uutta.

– En ole tottunut kirjoittamaan omista ajatuksistani. Olen kokovartalokipsissä ja koen luomisen tuskaa, naurahtaa Makkonen, joka aloittaa Avun kolumnistina.

Aiemmin Yleisradiossa muun muassa A-Studion juontajana ja ulkomaantoimittajana työskennellyt Makkonen on tunnettu kiperien kysymysten esittämisestä haastateltaville. Kun Makkonen työskenteli Yleisradion Kaukoidän kirjeenvaihtajana, hänet palkittiin Kiinan tapahtumien raportoinnista Bonnierin suurella journalistipalkinnolla.

– Tapanani on pohtia asioita eri näkökulmista. Kolumnistina en halua olla julistaja. Haluan enemmän herättää ajatuksia kuin vahvoja tunteita, sillä tunteita herätetään yhteiskunnassamme muutenkin jo paljon. Toisaalta pyrin tietysti siihen, etteivät kolumnit olisi hajuttomia ja mauttomia.

Katri Makkonen kertoo selvinneensä koronakriisin aiheuttamista rajoituksista luonnossa liikkumisen avulla. Hän uskoo, että syksyllä voimme palata tavalliseen elämään.

Kuntavaalit suurennuslasin alla

Avun kolumnistina Makkonen uskoo olevansa hyvässä seurassa.

– Apu on minulle tuttu lehti lapsuudesta asti. Tykkään siitä ajatuksesta, että erilaiset suomalaiset eri puolilla maata lukevat sitä.

Makkonen työskenteli kuusi vuotta tasavallan presidentin viestintäpäällikkönä ja palasi syksyllä 2019 journalistiksi Ylen A-Stu­dioon. Lokakuussa 2020 hän aloitti työt viestintä- ja konsulttitoimisto Milttonin varatoimitusjohtajana.

Kevään kuntavaaleja Makkonen kertoo seuraavansa mielenkiinnolla.

– Kunnallispoliitikot tekevät arvokasta työtä puolestamme. Toivon, että mahdollisimman hyvät ehdokkaat asettuvat ehdolle.

Makkonen toivoo, että Twitter-kuohunnan sijaan muistettaisiin poliittisen työn arki, esimerkiksi päivähoitopaikkojen määrä, tai se, miten nopeasti terveyskeskuksesta saa ajan.

Koronarokote tuo toivoa

Alkavalta vuodelta Makkonen kertoo odottavansa elämän normalisoitumista.

– Koronarokote tuo toivoa. Olen optimisti ja odotan, että voisin syksyllä palata tavalliseen elämään.

Makkonen kertoo, että hänen selviytymiskeinonsa korona-ajan rajoitteista on luonnossa liikkuminen, kuten juokseminen.

– Minulla on myös oma koronakupla, eli tapaan säännöllisesti joitain itselleni tärkeitä ihmisiä. Se pitää mielen virkeänä.

Vaikka Makkonen ei sanojensa mukaan kärsinyt henkilökohtaisesti koronasta, hänen mielessään ovat samaan aikaan olleet sekä vanhat ihmiset että nuoret. Molemmille korona-ajan eristyneisyys on omalla tavallaan haastavaa.

– Korona-aika on saanut minut huomaamaan, että pienet asiat ovat tärkeitä. Yhdessä tästä ajasta ylös noustaan.

Kommentoi »