Katri Helena: "Olen monta vuotta suunnitellut luopumista"
Henkilöt
Katri Helena: "Olen monta vuotta suunnitellut luopumista"
Katri Helena on jo pitkään tiennyt, että jonakin päivänä ura rakastettuna iskelmätähtenä päättyy. Silti mieli ajautui myllerrykseen, kun terveyshuolet pakottivat hänet tauolle.
2.10.2019
 |
Apu

Katri Helena Kalaoja on keikkaillut lähes tauotta 55 vuoden ajan. Viime vuonna tinkimättömästä työmoraalistaan tunnettu artisti joutui perumaan konsertteja. Se oli ensin valtava pettymys.

”Ei minulla ole koskaan ollut sellaista harhakuvaa, että jatkaisin tätä työtä ikuisesti. Olen monta vuotta valmistautunut luopumiseen henkisesti ja hokenut itselleni, että jonakin päivänä urani loppuu”, Katri sanoo.

Siitä huolimatta elimistön lakko yllätti. Vaikka konserttikiertueen järjestäjät ja orkesterin jäsenet suhtautuivat Katri Helenan puheluun ymmärtäväisesti, laulajaa itseään harmitti tuottaa pettymys työkavereille ja yleisölle.

”Vakuuttelin itselleni viimeiseen asti, että pystyn hoitamaan sovitut keikat. Minulla on ollut vuosikymmenten ajan niin epäsäännölliset työajat, että elimistöni on tottunut toimimaan väsyneenäkin.”

Kun Katri Helenalta tarkemmissa tutkimuksissa löydettiin kilpirauhasen vajaatoimintahäiriö, hän ymmärsi, että pitkä irtiotto osui järkevään saumaan. Viisas keho oli lähettänyt viestin, kun hän ei itse ollut osannut pysähtyä.

”Vaikka kyse ei olekaan vakavasta jutusta, kyllä se silti havahdutti. Ymmärsin, etten halua kuolla korkokengät jalassa lavalla.”

Lue koko haastattelu Eevasta 10/2019.

2 kommenttia