Katja Ståhl Selviytyjistä: Yhdestä käärmeestä varoitettiin, että jos se haukkaa, niin se on henki veks, moikka!
Puheenaiheet
Katja Ståhl Selviytyjistä: Yhdestä käärmeestä varoitettiin, että jos se haukkaa, niin se on henki veks, moikka!
Nelosen Selviytyjät Suomi -sarjassa mukana ollut Katja Ståhl kertoo, että viidakossa oltiin todella luonnon armoilla. Selvityminen viidakossa oli "oikeasti kovaa, ihan mahtavaa", mutta enää hän ei reissuun lähtisi.
1Kommenttia
Julkaistu 8.2.2018
Apu

– Meille pidettiin lyhyt briiffi, mitä eläimiä siellä on, Selviytyjät Suomi -sarjassa kilpaillut Katja Ståhl kertoo.

–Näytettiin kuvat ja kerrottiin, mitä pitää varoa ja miten pitää toimia, jos tulee vastaan. Yhdestä marimekkoraitaisesta käärmeestä varoitettiin, että jos se haukkaa, niin se on henki veks, moikka. Sitten oli isoja, neliskanttisia meduusoita, jotka ovat hengenvaarallisia. Liskot olivat tervetulleita, koska ne söi kaikki ötökät.

– Yhdellä saarella oli rottia. Voin kertoa, ettei ole helpointa saada paljain käsin kiinni rottaa tai muutakaan eläintä. Kun nukuttiin, niitä vilisi meidän päältä, se voidaan luokitella inhottavaksi.

Sateita, mutaa ja nälkää Ståhl ei muistele yhtä dramaattisesti kuin moni muu.

– Mä olen hevostyttö. Se on mulle arkea. Aina on vähän nälkä ja räkä roikkuu nenästä ja on kylmä tai hiki ja aina on paskassa. Se on vakio, ei mikään erityinen juttu. Olen sellainen henkinen maalaistyttö.

Nyt trooppinen retki on jo onnellisesti ohi.

– Olen tolkuttoman ylpeä, että olen ollut siellä ja selviytynyt. Se oli oikeesti kovaa, ihan mahtavaa. Välillä oikein kuiskailin itelleni, että Katja, sä oot oikeasti täällä, sulla on oikeasti täällä huivi kaulassa, mieti!

Ståhl sanoo, että ”päivääkään vanhempana en enää voisi mennä, ellen ihan hulluna rupeaisi liikkumaan”.

– Mä ratsastan monta kertaa viikossa ja juoksen koiran kanssa pöpelikössä, mutta kyllä tää viisikymppiä rupeaa olemaan se raja. On aika kovaa kisata kaksikymppisiä vastaan näin perheenäitityyppisesti. Jos mä nyt vain rauhoittuisin ja keräisin näitä hevosia.

Teksti Jorma Lehtola, kuva Petri Mulari

Lue juttu Katja Ståhlin kokemuksista Selvityjissä Avun nrosta 6/2018

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaina klo 20.30.

1 kommentti