Ota tästä huono heila – Deittikumppanien ja kirpparitavaroiden valinnassa pätee aivan sama asia, yhden roska on toisen aarre
Kolumni
Ota tästä huono heila – Deittikumppanien ja kirpparitavaroiden valinnassa pätee aivan sama asia, yhden roska on toisen aarre
Katja Ståhl pohtii kolumnissaan korona-ajan deittailua. Eliittikumppani-sivustosta paljastuu hetken selailun jälkeen, että pakkautuneet eivät olekaan yksinäisiä Mensaan kuuluvia miljonäärejä, vaan jotain aivan muuta.
Julkaistu 15.8.2020
Apu

Deittailukausi on alkanut! Huhupuheiden mukaan myös koronakaranteenin aikana on organisoitu tällejä, mutta onhan se varmaan ollut erikoista: istua nyt uuden tuttavuuden kanssa kahden metrin välimatkan yli huutelemassa. Mitä jos tunteet kuumenivat? Kaatuivatko tuolit ja heitettiinkö housujen lisäksi pois myös turvaväli?

Ehkä juuri suomalaisten himokkuuden takia koronapandemia roihahti hetkellisesti liekkeihin? Tokkopa.

Emmeköhän me suomalaiset ole tehneet juuri niin kuin on yhdessä sovittu. Istuttu kotona ja kiroiltu.

Nyt ollaan taas vapaita jallittamaan uusia heiloja! Rohkenen arvella, että moni kotiinsa väsähtänyt sinkku on kevään mittaan päättänyt, että kunhan tämä aresti hellittää, lähden saman tien uuden siipan hankintaan.

Tinderit on ladattu ja niihin ostettu asianmukaiset lisäpalvelut. Netin deittipalvelujen selailu on aloitettu hyvissä ajoin: aikaa ei ole hukattavaksi.

Tämä kesä voi sittenkin olla RAKKAUDEN KESÄ.

Missä olet, komea ja yksinäinen sydänkirurgi?

Eliittikumppani-sivusto kalskahtaa kivalta palvelulta. Sieltähän voi löytyä joku komea ja yksinäinen sydänkirurgi, joka kaipaa juuri minua Espanjan-haciendansa porstuaan norkoilemaan.

Hetken selailun jälkeen käy ilmi, että eliitti-etuliite ei tarkoitakaan mitään muuta kuin sitä, että sinne itsensä ilmoittanut henkilö kokee olevansa eliittiratkaisu. Sehän on upeaa!

Palveluun eivät olekaan pakkautuneet yksinäiset Mensaan kuuluvat miljonäärit, vaan ihmiset, jotka kokevat olevansa lottovoiton veroisia kumppaneita. Ryhdikästä!

Nuorisolaiset suhtautuvat Tinderiin ikävästi. Sanovat, että omiin liittoihinsa väsähtäneet rakkaudenjanoajat jahtaavat siellä eroottisia leikkikavereita.

Mitäs vikaa siinä on? Eihän se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se, joka antaa! Vai onko? Eikö Raamattukin sano, että jumala rakastaa iloista antajaa?

Hyvällä tuurilla löydät sieltä jostain valtavan mukavan ihmisen, jonka kanssa voit aloittaa viestien vaihdon. Voi olla, että et edes tiedä, minkä näköinen tahi niminen hän on, etkä lopulta välitäkään. Hän vaikuttaa niin aidolta! Hän on kiinnostunut juuri sinusta ja välittää siitä, mitä sinulle kuuluu.

Entä jos lempesi kohde on ystäväsi tuleva eksä?

Ehkä samaan aikaan ystäväsi tehtailee avioeroa, ja tuet häntä rohkeassa ja kivuliaassa päätöksessä. Kenties yrität piilottaa häneltä oman intosi, sillä alat pikku hiljaa ajatella uudesta tuttavastasi yhä lemmekkäämmin. Ystävän rohkeuden myötä saat itsekin voimaa ottaa seuraavan askeleen, tosin eri suuntaan. Päätät tavata uuden mielitiettysi.

Saattaa käydä ilmi, että lempesi kohde onkin ystäväsi tuleva eksä. Et ole ihan varma, itkisitkö vai nauraisitko.

Deittikumppanien ja kirpparitavaroiden valinnassa pätee aivan sama asia: yhden roska on toisen aarre. Lähes jokainen deittipalveluissa ja päivätansseissa sukkuloiva kulkija on jonkun entinen, ja näin ollen jonkun mielestä aivan kelvoton puolisoksi. Silti hän saattaa olla sinulle juuri se oikea, loppuelämän kaivattu kumppani.

Sekaan siis vaan! Niitä oikeita ei suuri osa meistä tarvitse kuin tasan yhden.

Katja Ståhl on toimittaja ja TV-persoona.

Kommentoi »