Apu

Karitsan filee pääsiäiseksi



Karitsan filee pääsiäiseksi

Rullaa karitsan fileestä maukas pääsiäisherkku Marita Joutjärven ohjeella.
Teksti Apu-toimitus

Valmista täytetyt karitsan ulkofileet keittiömestareiden tyyliin, kelmussa kypsentämällä. Tavallinen muovikelmu kestää uunissa miedon kuumuuden ja pitää lihan napakasti muodossaan sekä mehevyyden sisällään.

YRTTITÄYTTEINEN KARITSAN FILEERULLA

(4–6 annosta)

1 pkt (4 kpl) Chosen by Farmers karitsan ulkofileitä

1–2 pkt Amerikan pekonia

2 viipaletta vaaleaa leipää

2 rkl sulatettua voita

3 rkl persiljaa hienonnettuna

2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi murskattuna

suolaa

mustapippuria

LISÄKSI

tuorekelmua

Ota karitsan fileet lämpenemään noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Kuivaa fileet talouspaperilla.

Murenna leipäviipaleet kulhoon ja sekoita mukaan voisula. Lisää silputut yrtit, valkosipuli, hieman suolaa ja pippuria. Surauta täyte tasaiseksi sauvasekoittimella.

Rullaa kelmua auki noin 30 cm verran, mutta älä katkaise.

Levitä kelmun päälle vierekkäin pekoniviipaleita. (kuva 1)

Aseta yksi karitsan fileistä keskelle pekoniviipaleita. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. (kuva 2)

Levitä tasainen kerros yrtti-leipäseosta fileen päälle. Aseta toinen filee päälle ja käännä pekonit kelmua apuna käyttäen fileiden ympärille. (kuva 3 ja 4)

Rullaa kelmua ympärille noin 10 kierrosta, jolloin saat aikaan napakan rullan. Pyöritä päät tiukalle ja solmi ne esimerkiksi kelmusta tehdystä narusta. (kuva 5 ja 6)

Tee samoin lopuille kahdelle fileelle. Eli saat 2 rullaa.

Nosta rullat uunivuokaan. Työnnä paistomittarin kärki keskelle fileetä, ei täytteeseen. Kypsennä 100-asteisessa uunissa paistilämpömittarin osoittaessa 58 astetta eli noin tunnin verran.

Nosta lihat vetäytymään noin 15 minuutiksi. Leikkaa rulla saksilla auki, poista rullat paketista. Paista rulliin kaunis väri kuumalla paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa. (kuva 7)

Julkaistu: 26.3.2015