Karita Tykkä: "En ole itselleni ehdoton"
Puheenaiheet
Karita Tykkä: "En ole itselleni ehdoton"
Karita Tykkä ei ota enää paineita, jos joku ei pidä hänestä. Äitiys, hyvä puoliso sekä työ hyvinvoinnin parissa ovat tuoneet elämään tasapainon.
1.10.2014
 |
Apu

Karita Tykkä, 38, ei tunnista itseään ajatuksesta, että hän olisi täydellisen itsekurin omaava suorittaja.

- Ihmiset tulevat usein sanomaan minulle, että kun sinä syöt niin terveellisesti ja kun sinä urheilet niin paljon. En usko ollenkaan siihen, että itseltään kieltää asioita. Nautin elämästä ja olen löytänyt ne asiat, jotka minulle sopivat. Olen sitä mieltä, että liiallinen ehdottomuus kääntyy itseään vastaan ja rajoittaa sosiaalisia tilanteita.

Karita uskoo, että moni asia on tasapainottunut hänen elämässään viimeisten vuosien aikana. 

- Tasapainon löytymiseen ovat vaikuttaneet äitiys, ikä, mukava työ sekä hyvä mies vierellä. Tietysti myös ruoka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoon ja mieleen ja sitä kautta hyvinvointiin.

Vuoden 1997 Miss Suomi arvelee, että hän on löytänyt itselleen sopivan työn yrittäjänä hyvinvoinnin ja raakaruuan parista.

- Olen nyt niiden asioiden äärellä, joista nautin. Tässä iässä minun ei tarvitse esittää mitään. Olen aina ollut oma itseni, mutta ehkä nuorempana missinä minulla oli tietynlainen rooli päällä. Enää en ota painetta, jos joku ei pidä minusta.

Raakaruoasta innostunut Karita julkaisee marraskuussa aiheesta toisen kirjan. Hän myös bloggaa aiheesta, sekä pitää kursseja, joissa opetetaan raakasuklaan tekemistä.

- Olen oman ravintoni suhteen sellainen, että jos joku juttu ei toimi, olen valmis muuttamaan sen. Raakaruoka on toiminut minulla, mutta jollain toisella voi toimia jokin toinen ruokavalio. Syön muutakin kuin raakaruokaa. Suomessa on kylmä ilmasto, joten varsinkin talvella keho tarvitsee lämmittäviä ja runsaampia ruokia. Mutta osaan herkutellakin hyvällä omatunnolla, Karita kertoi eilen Keiju Junior Juoksukoulun -tilaisuudessa. Juoksukoulut käynnistyvät syksyllä eri puolilla Suomea. Niiden tehtävä on saada lapset innostumaan juoksemisesta. Karitan Luca-poika, 4, on aloittanut juuri tennisharrastuksen.

- Me käymme Lucan tarhapäivän jälkeen ulkoiluttamassa koiraamme. Luca pyöräilee ja minä kävelen. Lenkit ovat aika rauhallisia, sillä koiramme on jo 15 vuotias, Karita kertoi äidin ja pojan yhteisistä liikuntahetkistä.

Kommentoi »