Tuulilasi

Kärähtäneen Teslan omistaja: Olen edelleen suuri Model S:n fani ja en malta odottaa päästä takaisin rattiinKärähtäneen Teslan omistaja: Olen edelleen suuri Model S:n fani ja en malta odottaa päästä takaisin rattiin

Viime viikolla Seattlen lähellä pahoin palaneen Tesla Model S -sähköauton omistaja kertoo olevansa tyytyväinen autoonsa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Tesla Motors

Robert Carlsonin ajama auto syttyi tuleen törmättyään keskellä moottoritietä olleeseen kookkaaseen metalliesineeseen, joka oli pudonnut tielle ilmeisesti kuorma-autosta. Lopputuloksena oli tulipalo, jonka kuvat levisivät laajasti netissä.

Teslan myynnistä ja huoltopalveluista vastaava johtaja on ollut yhteydessä Carlsoniin ja kuvailee sähköpostissaan kuinka Model S:n tekniikka toimi kuten pitääkin: tulipalo rajattiin tietylle alueelle ja palo pysyi matkustamon ulkopuolella.

Erillisessä lausunnossaan Tesla toteaa, että jos bensiinikäyttöinen auto olisi törmännyt samaiseen metalliesineeseen, olisi seurauksena saattanut olla paljon suurempi vaaratilanne.

"Tavallisessa bensa-autossa on ainoastaan ohut metallilevy, joka suojaa pohjaa, jolloin auton bensansyöttö tai polttoainetankki ovat vaarassa. Jos polttoaine palaa, palaa koko auto", Teslan lausunnossa todetaan.

Onnettomuuedssa ollut Carlson kiitteleekin sähköpostivastauksessaan auton käyttäytymistä onnettomuustilanteessa. Hänen mukaansa auton akut paloivat hallitusti ja netissä levinneet kuvat liioittelevat tapahtunutta.

"Olen edelleen suuri autonne fani ja en malta odottaa päästä taas sen rattiin", Carlson kirjoittaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 8.10.2013