Tuulilasi

Kansalaisaloite rattijuoppojen rangaistusten tiukentamiseksi luovutetaan eduskunnalle


Rattijuoppouden rangaistusten tiukentamista ajava kansalaisaloite luovutetaan eduskunnan puhemies Eero Heinäluomalle tänään perjantaina.
Kuvat Anssi Kienanen

Aloitteeseen on kerätty nimiä oikeusministeriön Kansalaisaloite.fi-palvelussa viime vuoden elokuun puolestavälistä puolen vuoden ajan. Kaikkiaan aloitteen on allekirjoittanut 62 325 henkilöä, joten se on joulukuussa 2012 avatun palvelun kautta aikain toiseksi laajimman kannatuksen saanut aloite.

Väestörekisterikeskus on nyt tarkistanut rattijuoppouden rangaistusten tiukentamiseksi kerättyjen kannatusilmoitusten oikeellisuuden ja hyväksynyt aloitteen. Seuraavaksi aloite siis toimitetaan eduskuntaan, jossa se etenee eduskunnan käsittelyyn.

Kaiken kaikkiaan aloite on oikeusministeriön palvelun viides 50 000 kannatusilmoituksen rajan ylittänyt ja siten eduskunnan käsittelyyn pääsevä aloite. Yhteensä kansalaisaloitteita on tähän mennessä tehty palvelussa 245, joista 215 on päättynyt ja 30 tällä hetkellä käynnissä.

Kansalaisaloitteen vireillepanija on lapinlahtelainen Jorma Sonninen, jonka 11-vuotias tytär menehtyi ja 16-vuotias tytär loukkaantui vakavasti rattijuopon aiheuttamassa onnettomuudessa toukokuussa 2012.

Sonninen laati kansalaisaloitteen sen jälkeen, kun Itä-Suomen hovioikeus alensi siskosten päälle ajaneen rattijuopon vankeustuomiota ajomatkan lyhyyden vuoksi.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 6.6.2014