Kansainvälistä uraa luova Samuli Vauramo: ”Tunsin olevani heikoin lenkki”
Kulttuuri
Kansainvälistä uraa luova Samuli Vauramo: ”Tunsin olevani heikoin lenkki”
Pitkään maailmalla asuneen näyttelijän kodin tunne syntyy asuinpaikan sijaan ihmisistä.
Julkaistu 29.9.2015
Apu

Kolmisen vuotta Los Angelesissa asuneen Samuli Vauramon Hollywood-ura on toistaiseksi jäissä, sillä hän on palannut takaisin Suomeen. Näyttelijä ei kuitenkaan halua rakentaa kotiaan vain yhteen paikkaan, vaan suuntaa tulevaisuudessakin maailmalle, kun kiinnostavia töitä ilmaantuu.

– Olen reissannut sen verran paljon, ettei minulla ole tarvetta enää kutsua mitään tiettyä paikkaa kodikseni. Minulla on ystäviä ympäri maailmaa, ja he luovat minulle kodin tunteen.

– Maailma on myös muuttunut niin pieneksi, ettei minun tarvitse valita vain yhtä asuinpaikkaa. Olen menossa vielä takaisin niin Los Angelesiin, Lontooseen kuin Berliiniinkin, Samuli kertoi tähdittämänsä Onnelin ja Annelin talvi -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingissä.

Hollywoodissa uraansa luonut Samuli on kiistatta yksi Suomen menestyneimmistä kansainvälisistä näyttelijöistä. Hän on näytellyt muun muassa George Clooneyn rinnalla elokuvassa The American.

Näyttelijän viimeisin kansainvälinen rooli on ruotsalaisessa tv-sarjassa Vettä sakeampaa (Tjockare än vatten), jonka toista kautta kuvattiin Ruotsissa viime keväänä. Samulin mukaan sarjaa oli hauska tehdä, mutta ruotsiksi näytteleminen oli suurempi haaste, kuin hän osasi etukäteen aavistaa. Hän joutuneekin palaamaan sarjan pariin vielä jälkiäänityksissä.

– Oli päiviä, jolloin tunsin olevani porukan heikoin lenkki. Ruotsi soljui hyvin, jos sain valmistautua rauhassa, mutta kerrankin minulle lähetettiin väärät repliikit, ja jouduin sepostamaan pitkät litaniat ruotsiksi kuvauspaikalla. Ohjaaja tuli antamaan minulle ohjeen, että ”nyt vain tsemppaat”. Ei se ihan niin mennyt kuin piti, Samuli nauroi.

Tällä hetkellä näyttelijä metsästää uusia projekteja. Kulunut vuosi ei ole ollut töiden suhteen kaikista helpoin.

– Tämä vuosi on ollut siitä hankala, että minulla on mennyt rooleja päällekkäisyyksien takia sivu suun. Yksikään rooli ei ole liioin tuntunut siltä, että minun olisi pakko tehdä se. Seuraava potentiaalinen työ on vasta ensi keväänä, Samuli kertoi.

Kommentoi »