Kanadassa omituinen liikenneopaste: ”Älä anna hirvien nuolla autoasi”
Autot ja liikenne
Kanadassa omituinen liikenneopaste: ”Älä anna hirvien nuolla autoasi”
Kanadassa Jasperin kansallispuistossa autoilijoiden huomiota on herättänyt erikoinen digitaalinen opaste, jossa lukee ”Älä anna hirvien nuolla autoasi”. Kuulostaa Kummelilta, mutta huumoria tämä ei ole.
Julkaistu 26.11.2020
Tuulilasi

Kyltin sanoma herättää ainakin seuraavia kysymyksiä: Mitä tapahtuu, jos hirvi nuolee autoani? Onko tämä oikeasti suurikin ongelma? Hmm, kuinkahan tuon voisi estää, jos niin käy?

Itse asiassa kuvattu tilanne voi olla vaarallinen niin autolle, hirvelle kuin kuljettajallekin.

”Hirvet saavat tarvitsemansa suolan nuolemalla sitä jostakin. Kun teitä on sulatettu suolaamalla, on autojen maalipinnassa yleensä paljonkin suolaa. Nyt hirvet ovat tajunneet, että autoihin on jäänyt suolaa kiinni. Kun hirvet kirmaavat puistossa autojen perässä, kolaririski kasvaa selkeästi”, sanoo kansallispuiston puhemies Steve Young New York Timesille.

”Jos löydät hyvän ravintolan, menet sinne todennäköisesti uudelleen. Niin tekevät villieläimetkin. Kun ne keksivät tämän konstin, ne tulevat tekemään sen uudelleen. Jos hirveen törmää, se on erittäin vaarallista niin matkustajille kuin hirvellekin.”

Ongelma juontaa juurensa siitä, että nykyisin moni pysähtyy kansallispuiston alueelle ottamaan selfieitä ja silloin hirvi saattaa hyvinkin löytyä nuoleskelemasta parkkiin jätettyä autoa.

”Paras konsti välttää tämä on pysytellä hirven kielenkantaman päässä eläimestä. En kyllä tiedä, kuinka pitkä kieli hirvellä on. Parasta on jatkaa matkaa, jos hirvi alkaa lähestyä. Yleisohje meillä on, että ihmiset eivät saisi olla 30 metriä villieläimiä lähempänä”, Young kertoo.

Kommentoi »