Apu

Antti Ruuskanen: ”Keihään SM-kulta on monesti ollut kovan työn takana – Minulla on kolme, saa nähdä, tarttuuko neljäs” – Kalevan kisat 13.–16.8.

Antti Ruuskanen: ”Keihään SM-kulta on monesti ollut kovan työn takana – Minulla on kolme, saa nähdä, tarttuuko neljäs” – Kalevan kisat 13.–16.8.
Kalevan Kisoista 13–16.8.2020 tuli Antti Ruuskaselle kauden päätavoite.
Julkaistu: 13.8.2020

EM-kisojen ja Tokion olympialaisten lykkäännyttyä koronapandemian vuoksi Turussa 13.–16.8. järjestettävät Kalevan Kisat ovat myös Antti Ruuskasen kauden päätavoite. Kierroksia lisää se, ettei olka- ja polvivammoista kärsinyt Ruuskanen ole kilpaillut sitten lokakuisen Dohan MM-karsinnan.

– Epävarmuutta ja jännitystäkin on, mutta se on urheilun suola. Olen vetänyt kovaa peruskuntotreeniä Kuopiossa ja Pielavedellä, kun ulkomaan leireille ei keväällä päässyt, Ruuskanen kertaa.

”Kotinurkissa jumittaminen” ei ole juuri haitannut harjoittelua, mutta kisakalenterin tyhjeneminen ja etenkin EM-Pariisin menetys kirpaisi.

– Ainahan se on harmitus, kun iso tavoite viedään – mutta enemmän harmittaa, jos itse epäonnistuu. Täytyy mennä terveys edellä. Omat vanhemmatkin kuuluvat riskiryhmään.

Ruuskanen, 36, tietää, ettei hänellä ole normioloissakaan montaa keihäsvuotta jäljellä; raaka laji vaatii veronsa ja leikkauksia on riittänyt. Esikuvasta tutuksi kilpakumppaniksi ja kaveriksi muuttunut Tero Pitkämäki väistyi jo kentiltä. Nyt Ruuskanen on se, jonka ”päänahkaa” nuoremmat jahtaavat.

– Päätän uran jatkosta syksyllä, ei kannata hötkyillä.

Ruuskanen vakuuttaa, että moninkertaisella arvokisamitalistilla riittää virtaa kansalliseen mittelöön.

– Keihään SM-kulta on monesti ollut kovan työn takana. Minulla on kolme; saapi nähdä, tarttuuko neljäs, tuleeko himmeämpää vai miten käy.

Kisajärjestelyissä ja katsomossa on tarkat varotoimet, eikä savolainen stressaa tartuntariskistä.

– Terveellä järjellä pääsee pitkälle, ja muutkin kesäkisat ovat menneet hyvin.

Antti Ruuskanen

  • 36-vuotias keihäänheittäjä.
  • Olympiahopeaa 2012, EM-kultaa 2014 ja EM-pronssia 2016.
  • Ennätys 88,98 (2015).
  • Edustaa Viipurin Urheilijoita, valmentaja Jyrki Blom.
Kommentoi »