Tuulilasi

Kaksi Teslaa poltettiin Amsterdamissa - asialla Teslan vastustajat?


Tuhopolttajat ovat sytyttäneet Amsterdamissa tuleen kaksi Teslan autoa. Electrekin mukaan kyse on sähköautojen ja nimenomaan Teslan vastustajien vandalismista.
Kuvat Amsterdamin poliisi

Poltetut autot oli parkkeerattu vain 100 metrin päähän toisistaan. Toisen auton omistaja sai kuvattua vandaalit kamerallaan.

”Vaimoni herätti minut, kun auton varashälytin alkoi ensin piipata ja sammui sitten. Savu ja haju kertoivat pian, että auto oli tulessa. Lapsemme olivat nukkumassa, olimme shokissa. Saimme kuvattua tuhopolttajat ja toimitimme kuvat poliisille. Auto oli ollut meillä vain neljä kuukautta, mutta onneksi minulla on hyvä vakuutus”, kertoi toisen auton omistaja AT5:lle.

Ulkopuolinen silminnäkijä kertoi myös tapauksesta.

”Näin kaiken parvekkeeltani. Myös toinen auto vaurioitui palossa, koska se oli niin lähellä Teslaa. Mielestäni nämä tuhopoltot kohdistuivat juuri Teslaa vastaan, ne ovat ehkä joidenkin mielestä liian hienoja ja kalliita.”

Amsterdamin poliisi julkaisi kuvia autoista, niiden perusteella kysessä olivat Model S ja Model X. Poliisin mukaan autot tuhoituivat palossa täysin. Ketään ei ole vielä pidätetty, mutta poliisi jatkaa asian tutkimista.

Julkaistu: 16.1.2018