Kaj Kunnas selvisi aivoinfarktista: "Luulin olevani kuolematon"
Terveys ja hyvinvointi
Kaj Kunnas selvisi aivoinfarktista: "Luulin olevani kuolematon"
Kaj Kunnas on opetellut rauhallisempaa elämäntahtia, kun hän on toipunut aivoverenvuodosta. Raskas liikunta, yhdynnät ja alkoholi ovat olleet urheilutoimittajalta pannassa.
Julkaistu 10.9.2016
Apu

Kaj Kunnas, 53, palaa töihin maanantaina 3,5 kuukauden sairausloman jälkeen. Kunnas sai aivoinfarktin kotonaan toukokuun lopussa. Tällä hetkellä tapahtuneesta muistuttaa vain väsymyskohtaukset.

- Neurologi sanoi, että menetin aivoverenvuodon aikana puoli miljardia aivosolua. Niiden uusiutuminen aiheuttaa väsymyskohtauksia, Kunnas kertoi Iso Omena O`Learys -sporttibaarin avajaisissa Espoossa.

Urheilutoimittaja tekee alkuun YLE:llä lyhennettyä työaikaa.

Kunnas sai sairauskohtauksen kotonaan Karjaalla toukokuun lopussa. Urheilutoimittaja oli yksin kotona, kun puhe alkoi puuroutua. Hän lähti viiden minuutin kuluttua kohtauksesta naapuriin. Kymmenen minuutin kuluttua hän oli ambulanssissa. Meilahdessa Kunnas sai liuotushoitoa.

Toipuminen on edistynyt kohtauksen rajuuteen nähden hyvin.

- Sain ohjeet huilata ja levätä. Rankat urheilusuoritukset on kielletty, myös yhdynnät. Se on päälle rankka suoritus. Alkoholia en ole myöskään käyttänyt. Lääkeitä tulen syömään koko loppuelämäni.

Elämänarvot ovat menneet tapahtuman jälkeen uusiksi.

- Kyllähän minä jollain tavalla ajattelin olevani kuolematon. Nyt jokainen tuulenvire ja keskustelu on lahja. Ajattelen enemmän afrikkalaiseen tyyliin, että jokainen eletty hetki on lisää, josta olen kiitollinen. Minulla on tällä hetkellä kaksi syntymäpäivää, oikea syntymäpäiväni ja päivä, jolloin sain kohtauksen.      

1 kommentti