Tuulilasi

Kaikkien aikojen peltipoliisi - sakkoja parkkeeratulle autolle


Nopeusvalvontakamerat ovat monien autoilijoiden mielestä pelkkä riesa. Tuskin kuitenkaan yhtä paljon nyppii kuin neworleansilaista Donald Schultzia.
Kuvat All Over Press

Schultzin Nissan Frontier on nimittäin saanut kymmen ylinopeussakkoja vuoden 2011 jälkeen. Ei sinänsä mitään ihmeellistä, mutta kun auto on ollut joka kerta parkissa hänen talonsa edustalla lähellä peltipoliisia.

Alueella rajoitus on 35 mailia tunnissa eli noin 56 km/h. Jostain syystä kamera on rekisteröinyt Schulztin Nissanin rekisterinumeron, ei auton, joka on ajanut ylinopeutta kameran kohdalla.

Asiasta on tullut riesa siksikin, että Schultz joutuu joka kerta matkustamaan kaupungintalolle saadakseen sakkonsa kumotuksi.

”Jokin aika sitten minulle annettiin puhelinnumero, johon voisin soittaa mahdollisimman nopeasti ja asia saataisiin hoidettua”, Schultz sanoo Fox Newsille.

Tilanne parani hetkeksi 2016, kun kameran paikkaa siirrettiin. Viime kuun lopussa se kuitenkin palautettiin vanhaan paikkaan ja mies sai heti huhtikuun alussa kaksi sakkoa, toisen aiheutti New Orleansin poliisilaitoksen ylinopeutta ajanut poliisiauto.

New Orleansin viranomaiset ovat kertoneet, ettei kameran paikkaa voi siirtää. He ovat vakuutellleet jo vuosia, että valvontakameran kuvia tarkastelevat henkilöt on huolellisesti koulutettu erottamaan tällaiset virheelliset tilanteet.

”Jos tuo kamera olisi pormestarin talon edustalla, veikkanpa, että se siirrettäisiin aika nopeasti muualle”, tuohtunut Schultz kommentoi.

Julkaistu: 15.4.2018