Kaikkien aikojen Linnan juhlat - Piia Pasanen vinkkaa tämän vuoden erikoisuudet
Puheenaiheet
Kaikkien aikojen Linnan juhlat - Piia Pasanen vinkkaa tämän vuoden erikoisuudet
Piia Pasanen paljastaa, mihin presidentti­parin Suomi 100 -vastaanotto huipentuu.
Julkaistu 6.12.2017
Apu

Kuinka monena vuonna olet ollut töissä ­Linnan juhlissa?

– Tämä on kuudestoista vuoteni toimittajana ­linnassa. Olemme selostaneet juhlia kollegani J-P Rantasen kanssa koko Sauli Niinistön presidenttikauden. Kokemus tuo rutiinia, mutta suora lähetys on aina suora lähetys ja ­Linnan juhlat vuoden ­katsotuin tv-ohjelma. Aina vähän jännittää!

Oletko tehnyt juhlakaudellasi emämokaa?

– Koputan puuta: en ainakaan vielä. Mutta ihmisiä tässä vain ollaan, joten vääriä nimiä ja titteleitä on kyllä lipsahtanut joskus. Onneksi kollegat ovat nopeita oikaisemaan ja paikkaamaan. Virheiden mahdollisuus on tässä hommassa hyväksyttävä, ­eikä niihin voi jäädä kiinni.

Mitä erityistä Linnan juhlat nyt tarjoavat?

– Presidentin kanslia ei ole vielä kertonut meille ­kaikkea, mutta erityistä on ainakin se, että vastaanotto päättyy ilotulitukseen. Televisioimme myös sen. Presidentti Niinistö on kutsunut juhliin ­legendaarisia mestareita muun muassa ­urheilun saralta, mutta kiertänyt vuoden aikana myös kaikki Suomen maa­kunnat ja kutsunut kustakin kaksi nuorta ­tulevaisuuden tekijää.

Miten vastaisit klassikko­kysymykseen ”Mitä Suomen ­itsenäisyys sinulle merkitsee”?

– Vapautta, turvaa, mahdollisuuksia. Tein äskettäin Nenäpäivän tiimoilta matkan Boliviaan ja havahduin taas ­siihen, kuinka etuoikeutettuja me suoma­laiset olemme.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto: Linnan juhlat, ke 18.50 TV1.

Teksti Laura Friman, kuva Jussi Nahkuri

Kommentoi »