Kaikki Pohjoismaiden kuninkaallisista
Puheenaiheet
Kaikki Pohjoismaiden kuninkaallisista
Pohjoismaiden hallitsevat monarkit kävivät juuri Suomessa. Millainen on hovien seuraava sukupolvi?
Julkaistu 1.6.2017
Apu

Victoria ja Daniel, Haakon ja Mette-Marit, Frederik ja Mary. Ruotsin, Norjan ja Tanskan tulevat hallitsijat puolisoineen ovat kaikki parhaita kavereita keskenään, oma vertaistukiryhmänsä.

Pohjoismainen monarkia voi hyvin, ja tulevaisuus on taattu. Mutta mitä kaikkea kuninkaallisten elämään mahtuu ja on vielä luvassa?

Prinsessa Victoria on sekä päivänsäde että sisupussi, Bernadotten suvun perinnöllisesti rasitteesta eli luku- ja kirjoitusvaikeuksista kärsivä kahden lapsen äiti. Heinäkuussa hän täyttää 40 vuotta, ja juhlat Tukholmassa ja Öölannin Silledenissä kestävät kolme päivää.

Norjan kruununprinssi Haakon on jo tuurannut isäänsä kahdesti sijaishallitsijana. Maailmanparantaja ja idealisti on osallistunut rasismin vastaiseen marssiin, ja hän on kulttuurin suurkuluttaja. Kaikki tämää sataa hyväksi hallitsijaksi aikovan Haakonin laariin.

Tanskan kruununprinssi Frederik on myöntänyt miettineensä itsemurhaa masennuksen keskellä. Siitä hän on selvinnyt, ja liitto australialaisen Mary Donaldsonin kanssa muutti kaiken. Frederikin äiti, kuningatar Margareeta katselee tyytyväisenä, millaisella innolla Frederik esimerkiksi paneutuu ilmastokysymyksiin ja kestävän kehityksen teemoihin.

Lue lisää monarkeista Avun 22/2017 20-sivuisesta kuninkaallispaketista!

Kommentoi »