Tuulilasi

Kaikkea sitä keksitään – bensakanisteri sähköautoille!


Hollantilainen Star Engines -yritys on kehittänyt kannettavan, bensiinikäyttöisen energianlähteen sähköautoille. Sen pitäisi ratkaista sähköauton toimintamatkaongelmat.
Kuvat Star Engines

Jerr.e niminen laite on saanut nimensä ”jerrykannulta” eli 10 tai 20 -litraiselta peltikanisterilta. Jerr.e on suurin piirtein samankokoinen kuin esikuvansakin, mutta se painaa huomattavat 23 kilogrammaa.

Sähköautoille tuotettava virta tuotetaan Jerr.e:n sisällä olevalla polttomoottorilla, joka kaikeksi yllätykseksi toimii wankel-periaatteella. Jerr.e:ssä on tilaa viidelle litralle polttoainetta.

Tässä vaiheessa ei tosin kerrota, kuinka paljon pidemmälle Jerr.e:n turvin sähköautolla pääsee. Star Engines tosin lupaa, että hinta on halvempi kuin esimerkiksi BMW i3:een saatava Range Extender.

Laitteen toimivuutta ei varmastikaan voi kiistää, jos sähköautojen lyhyt toimintamatka ahdistaa. Mutta ei polttomoottorikäyttöinen toimintamatkan pidentäjä sähköautoilusta yhtään puhtaampaa tee.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 30.3.2015