Kaija Koo: "Vihaan kliseitä ja hurskastelua"
Puheenaiheet
Kaija Koo: "Vihaan kliseitä ja hurskastelua"
Kaija Koolta kysytään usein elämänohjeita ja neuvoja. Uusi kappale kertoo tästä ja sukupolvien kohtaamisesta. Asioita voi ja saa laulajan mielestä katua.
27.5.2016
 |
Apu

Kaija Koo päätti hiljaiselonsa, kun uusi kappale Siniset tikkaat julkaistiin tänään.

Laulaja on tehnyt kevään keikkatauon aikana uutta musiikkia. Uuden kappaleen hän teki yhdessä Erinin ja Maija Vilkkumaan kanssa. Se kertoo sukupolvien kohtaamisista.

- Minulla on pyörinyt vuoden ajan ajatus tällaisesta kappaleesta. Tunnen olevani äitihahmo aika monelle. Ihmiset hakeutuvat seuraani kysymään neuvoa hankalissakin elämäntilanteissa. Ajattelin, että jos tämä kappale olisi vastaus kysymyksiin.

Laulaja sanoo, että kappaleen tilanne, jossa nuori tyttö pyytää elämänohjeita Kaija Koolta baaritiskillä ei ole tavaton. Ihmiset lähestyvät maan suosituimpiin naislaulajiin kuuluvaa Koota arjessa eri tavoilla.

-Eilen olin kahvilassa, kun eräs ihminen toi vesilasissa minulle kielokimpun ja sanoi, että tykkään tosi paljon sinun musiikista. Tulin siitä todella hyvälle tuulelle. Edellisenä päivänä kaaduin pyörällä. Avukseni tuli ihana nuoripari. He ystävällisesti tarjoutuivat heittämään minut kotiin ja harmittelivat, että heillä nyt on tällainen pieni kottero. Se oli minusta maailman paras auto.

Tänä vuonna julkaistavan albumin kappaleita on ollut tekemässä monenikäisiä biisintekijöitä kahdella eri leirillä. Biisileirillä Kaija uppoutui usein keskusteluihin tekijöiden kanssa keittiöpöydän äärellä.

- Luovat ihmiset ammentavat ja ymmärtävät ajatukseni yhdestä lauseesta. Sanoin esimerkiksi Maijalle, että vihaan kliseitä, kuten väitettä, että en kadu mitään. Vihaan hurskastelua. Kyllä minä kadun asioita. Jos on tullut tehtyä jotain tyhmää, se kaduttaa, mutta sitten mennään eteenpäin. Tämä ajatus tuli lopulta kappaleeseen.

Kaija Koo palaa keikoille kesäkuun alussa ja tekee tiiviisti isoja festareita koko kesän. 53-vuotias laulaja ei voi kuvitella tilannetta, että hän ei tekisi uutta musiikkia.

- Olen luova ihminen. Haluan tehdä uusia kappaleita ihan itsenikin takia. Jos menettäisiin ääneni, kanavoisin luovuuteni johonkin muualle. Luovat ihmiset eivät pysähdy.

Kommentoi »