Apu

Kai Lehtinen: Minua luultiin pultsariksi

Kai Lehtinen: Minua luultiin pultsariksi
Näyttelijä Kai Lehtisestä tuntuu haikealta, kun lapset aikuistuvat.

Kai Lehtinen näyttelee kadunmiestä Antti Heikki Pesosen Päin seinää -elokuvassa. Betonilähiöihin keskittyvää elokuvaa kuvattiin Itä-Vantaalla.

- Betonilähiöt eivät olleet minulle tuttuja. Kun kuvasten välissä jäi aikaa, tutustuin siellä ihmisiin. Oli hienoa kuunnella ihmisten tarinoita. Siellä oli samankaltaisia kovia tarinoita kuin elokuvassakin, mutta myös arvokkaasti vanhentuneita, onnellisia ihmisiä.

- Ihmiset olivat valtavan kiinnostuneita elokuvan tekemisestä. Kun olin roolivaatteet päällä, jotkut eivät uskoneet minun kuuluvan elokuvaporukkaan. Pultsarit tulivat tarjoamaan kaljaa. En korjannut väärinkäsitystä.

Freelancer-näyttelijänä työskentelevä Lehtinen muistetaan parhaiten Raid-roolistaan. Karjalohjalla asuva näyttelijä on suurperheen isä. Heillä on viisi lasta, joista nuorin on 15 ja vanhin 26.

- Kaikki asuvat vielä käytännössä kotona. Yksi pojistani muutti tien toiselle puolelle. Yksi tytär asui vähän aikaa Salossa. Hän muutti takaisin, kun rakensin saunan, johon tulikin oma huone. Tykkään, että kotona on vilinää. Meillä on aina ollut sellaista.

Lehtisen kuudes lapsi, esikoispoika menehtyi seitsemän vuotta sitten tulipalossa. Lasten aikuistuminen tuntuu Kaista myös haikealta. 

- Kun lapset olivat pieniä, se oli ihanaa aikaa. Elämäni parasta aikaa. Nyt niillä on oma tahto. Tunnen välillä haikeutta, että eikö pappa saisi vielä hoitaa teitä. 

 Päin seinää ensi-ilta 26.12

Julkaistu: 10.12.2014
Kommentoi »