Kahden naisen yritys
Kulttuuri
Kahden naisen yritys
Perinteisten kustantajien puhuessa kirjan kriisistä pienet kustantamot ovat ottaneet rohkeita ensiaskeleita. Yksi niistä on kahden naisen perustama Cozypublishing.
Julkaistu 25.11.2014
Apu

Pienkustantamo Cozypublishing syntyi tarpeesta, taidosta ja halusta päättää muun muassa kirjojen ulkoasusta ja kirjojen julkistamisesta sekä markkinoinnista juuri niin kuin itse haluaa.

Kustantamon takana on pitkän lehtikuvaajan uran Ilta-Sanomissa tehnyt Ulla-Maija Lähteenmäki ja toimittaja Heli Thorén.

Kaksikko julkaisi muutamia sisustus- ja lifestylekirjoja jo ennen omaa kustantamoaan. Viime keväänä heidän kustantamanaan ja Lähteenmäen kuvaamana ilmestyi Tomi Björckin kirja Huippukokin kotiruokaa.

Kirja on ollut myyntimenestys.

Tänä syksynä Cozypublishing on julkaissut kuukauden sisällä kaksi kirjaa.

Vappu Pimiän Vapun reseptikirja ilmestyi marraskuun alussa ja tänään julkistettiin Karita Tykän raakaruokakirja Hyvää huomenta. Sen on kuvannut nuori kuvaaja ja muotibloggari, Helsinki Design Schoolin opiskelija Viola Virtamo. Molemmissa kirjoissa on helposti kotikeittiössä toteutettavia, herkullisia reseptejä.

Kahden naisen kustantamo on oivaltanut jotain hyvin oleellista.

Kirjojen myymiseksi tarvitaan tunnettuja kasvoja, tyylikäs, loppuun asti mietitty ulkoasu ja kyky aistia oikeat trendit. Suomeksi ajan henki.

Pienkustantamon markkinointi ei huku massiivisen tiedotusosaston alle, jossa kukaan ei oikein vastaa mistään.

Joskus pienempi on näkyvämpää kuin suuri.

Kommentoi »