Tuulilasi

Kahden miljoonan euron arvoinen Mersu varastettiin – luvassa muhkea palautuspalkkio, jopa varkaalle


Bild-lehden mukaan erään saksalaisen vanhojen autojen kauppiaan liki kahden miljoonan euron arvoinen täysin entistetty vuosimallin 1955 Mercedes-Benz 300SL Gullwing varastettiin hotellin edestä lähellä Nürburgringiä.

Mies tarjoaa nyt 250 000 euroa sille, joka palauttaa auton – jopa, jos palauttaja on varas itse.

Auto varastettiin Bildin mukaan samaan aikaan, kun sen omistaja Thomas Rosier oli kilparadalla vanhojen autojen kilpailuissa. Auto oli parkkeerattu hotellin pihaan ja varas vei sen yöllä.

Aikanaan auto rullasi vuonna 1955 ulos tehtaan linjastolta grafiitinharmaana, sisustus oli punainen. Kustomointi saatiin valmiiksi viime vuonna. Auto maalattiin ulkoa mustaksi, siihen lisättiin kromilistat, eteen asennettiin lisävalot ja autoon laitettiin myös urheilujousitus. Sisätilat entistettiin ruskealla nahalla.

”Autolla on aivan valtava tunnearvo, sillä isäni omisti sen 1980-luvulla ja ostin sen takaisin pari vuotta sitten. Valitettavasti auto oli jätettävä hotellin pihaan, koska autotallissa ei ollut tilaa. Parkkialueella oli vartiointi, mutta silti auto oli kadonnut aamulla”, Rosier kertoo lehdelle.

Moista arvokasta klassikkoa on mahdoton myydä herättämättä huomiota.

”Pelkään, että se puretaan osiin, ellen saa sitä takaisin. Lupaan 250 000 euroa sille, joka palauttaa autoni kokonaisena, oli hän sitten kuka tahansa, vaikka varas”, Rosier lupaa.

(Kuva: Reinin poliisilaitos)

Julkaistu: 21.8.2018