Apu

Kadonneet marjanpoimijat työllistäneet poliisia Pohjois-Suomessa – Maaseudun Tulevaisuus

Kadonneet marjanpoimijat työllistäneet poliisia Pohjois-Suomessa – Maaseudun Tulevaisuus
Pohjois-Suomessa on kirjattu heinäkuussa poikkeuksellinen määrä katoamistapauksia, joihin epäillään liittyvän kuvassa oleva marja – hilla eli lakka eli suomuurain (Rubus chamaemorus), kertoo Maaseudun Tulevaisuus.
Julkaistu: 24.7.2020

Hyvä hillavuosi on aiheuttanut kiirettä paitsi marjastajille, myös poliisille, joka on joutunut poimimaan hillojen perässä soille eksyneitä marjastajia.

Heinäkuun aikana Lapin ja Oulun poliisin alueilla kirjattu 85 katoamistapausta, joista iso osa liittyy Lapin poliisin ylikonstaapeli Jari Seppälän mukaan juuri hillastamiseen.

Suurta kadonneiden määrää selittää hyvä marjavuosi, joka on houkutellut marjastajia metsiin ja soille.

Etsinnöissä on poliisin mukaan käytetty kaikkia mahdollisia apukeinoja.

— Henkilöstön lisäksi marjastajien etsinnöissä on ollut mukana koiria sekä teknisiä apuvälineitä kuten miehittämättömiä ilma-aluksia. Poliisia on avustanut myös rajavartiolaitos helikoptereineen, vapaaehtoinen pelastuspalvelu sekä Suomen lentopelastusseura", Seppälä kertoo.

Poliisi suosittelee marjastajia pitämään mukanaan riittävän juoman ja evästyksen lisäksi puhelinta, jossa on riittävästi akkuvirtaa jäljellä. Sekä tietysti lataamaan 112-sovelluksen, jonka avulla kadonnut voidaan paikantaa.

Kommentoi »