Kaappaus keittiössä -sarjan Kari Aihinen: "Vaimo vastaa perheemme ruoanlaitosta"
Puheenaiheet
Kaappaus keittiössä -sarjan Kari Aihinen: "Vaimo vastaa perheemme ruoanlaitosta"
Huippukokki Kari Aihisen kotona ei syödä koskaan eineksiä.
Julkaistu 2.4.2015
Apu

Pelastat kolmatta kautta epäterveellisiin ruokailutottumuksiin ajautuneita perheitä Kaappaus keittiössä -ohjelmassa. Joko kyllästyttää?

- Ei. Olen sanonut, että ohjelmaa on tehtävä ainakin kymmenen kautta, jotta saadaan sata perhettä täyteen ja merkittäviä muutoksia suomalaiseen ruokakulttuurin. 

Olet ravintolapäällikkö ja kahden pojan isä. Kuka teillä vastaa ruokahuollosta?

Fantastinen vaimoni, joka työskentelee liikunta-alalla. Meillä on tullut poikien myötä viiden ruuan päivärytmi. Etenkin päivällinen on meillä yhteisöllinen tapahtuma, jossa käydään perheen kanssa päivän kuulumisia läpi.  

Syödäänkö teillä ikinä eineksiä?

- Ei. Viime sunnuntaina ulkoilimme poikien kanssa kolme tuntia, jonka jälkeen kävimme hampurilaisaterialla. Minusta jokainen ruoka pitäisi olla niin hyvä, että se voisi olla viimeinen ateriasi. 

Oletko koskaan syönyt epäterveellisesti?

- Nuorempana pelasin huippu-urheilijamaisesti jääkiekkoa. Silloin saatoin syödä useammin burgereita ja pitsaa, koska kulutus oli niin valtavaa. Mutta oli meillä lapsuudenkodissa aina tarjolla hedelmiä ja vihanneksia.

Mitä teillä syödään pääsiäisenä?

- Valmistan ruokaa kotona lomilla ja juhlapyhinä. Perinteisintä lammasta tuskin valmistan, mutta ylikypsää karitsanpotkaa on ainakin tarjolla.

 Kaappaus keittiössä -sarja alkaa 9.4 MTV:lla.

Kommentoi »