Tuulilasi

Jyväskylän MM-rallin virallinen katsojaopas ilmestyi


Neste Oil Rally Finland 2013 lähestyy. Virallinen katsojaopas on ilmestynyt. Siitä selviää rallin reitti, aikataulu, katsojapaikat sekä kilpailijat tarvittavia taustatietoja myöten.

Tuulilasi on Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailun yhteistyökumppani. Kisavalmistelut ovat olleet jo pitkään käynnissä. Nyt oodotustaso nousee jälleen pykälällä. kun virallinen katsojaopas on ilmestynyt.

Vaikka katsojaoppaan tekijäjoukossa on mukana tänäkin vuonna Mikko Hirvonen, kyseessä ei ole sama Mikko, joka on mukana kilpailussa autolla numero 1, ajokkina Citroën DS3 WRC. Katsojaoppaan tekijä seuraa kaimanmistä katsomon puolella. Sen sijaan Tuulilasin päätoimittaja Lauri Larmela sekä monet muut katsojaoppaan tekijöistä ovat reitin varrella. Siellä tavataan, jossakin mauitolaiturin äärellä.

Rallin toteuttamisessa katsojaopas on pieni pala. Muissa tehtävissä on yli 5 000 ihmistä. Ei maailman paras ralli tyhjästä synny, mutta tietysti tekemistä helpottaa se, että suurella osalla tätä joukkoa on takanaa monien vuosien ja vuosikymmenien kokemus. Tavoitteena on toistaa viime vuoden menestys – kilpailijat arvioivat Neste Oil Rallin koko vuoden 2012 parhaaksi MM-osakilpailuksi.

Katsojaoppaan alkulehdillä on rallin seuraaamista helpottava aikatauluopas. Siitä selviää, mitä kilpailun aikana missäkin on tapahtumassa kilpailussa, reitin varrella sekä muualla. Reitin maantieteellisen laajuuden sekä tiiviyden vuoksi on mahdotonta seurata jokaista erikoiskoetta paikan päällä.

Ne ajat, jolloin innokkaimmat katsojat ajoivat kilpailun kärjen mukana erikoiskokeelta toiselle tai joka toiselle erikoiskokeelle, ovat menneet. Nyt rallia seurataan valikoiden ne paikat, joille itse mennään. Mutta mikä parasta, radion, television ja netin avulla pääsee seuraamaan kisan etenemistä erikoiskokeelta toiselle ja huoltoparkkiin – sinnekin, missä ei itse ole paikalla. Kilpailusta tulee huomattavasti nautittavampi, kun edeltäkäsin suunnittelee oman ohjelman. Siihen katsojaopas tarjoaa hyvät eväät.

Hyvää MM-rallia!

Jokaisen Neste Oil Ralli -kävijän ykköshankinta on myynnissä 17.7.2013 alkaen Neste Oil -liikenneasemilla ja lehtipisteissä kautta maan, sekä 23.7. alkaen Neste Oil Rallin HQ Hotelli Alexandran virallisessa lippupisteessä (Hannikaisenkatu 35, Jyväskylä).

Katsojaoppaan saa omakseen jälleenmyyntipisteistä hintaan 10 euroa.

NESTE OIL RALLIN SIVUSTOLLE PÄÄSET TÄSTÄ

Julkaistu: 24.7.2013