Apu

Jyrki Sukula on vuoden terveysvaikuttaja


"Jyrki Sukula edistää omalla työllään ja tyylillään terveyden asiaa. Sukula puhuu asioista suoraan ja selvällä suomen kielellä, joten hänen viestinsä menee läpi. Siksi tämä palkinto kuuluu hänelle", Apu-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro sanoo.

Keittiömestari Jyrki Sukula on nimetty vuoden 2015 terveysvaikuttajaksi Avun ja terveysjärjestöjen yhteisellä Terveyttä ja viihdettä -risteilyllä.

Terveysvaikuttajavalintaa kuusikymmentä vuotta täyttävät Sydänliitto ja Diabetesliitto sekä Apu perustelevat: Jyrki Sukula toimii ruoan hyvän laadun ja viihtyisän syömisen puolesta. Hän osoittaa omalla toiminnallaan, että terveellisyys ja ruoasta nauttiminen kuuluvat yhteen. Sukula ansaitsee maininnan myös laadukkaan kouluruokailun puolestapuhujana.

Terveys on myös yksi Apu-lehden lukijoiden suosikkiaiheista ja lehden painopistealueista.

- Jyrki Sukula edistää omalla työllään ja tyylillään terveyden asiaa. Sukula puhuu asioista suoraan ja selvällä suomen kielellä, joten hänen viestinsä menee läpi. Siksi tämä palkinto kuuluu hänelle, Apu-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro sanoo.

Toimiessaan elintarviketeollisuudessa Jyrki Sukula oli tekemässä tuotekehitysstrategiaa, jonka tuloksena syntyi Suomen ensimmäinen Sydänmerkki-kriteerit täyttävä valmisruokasarja.  Sydänliitto ja Diabetesliitto ovat yhdessä kehittäneet Sydänmerkki-järjestelmän, joka otettiin käyttöön vuonna 2000. Sydänmerkki on rekisteröity ravitsemusväite ja ainoa symboli Suomessa, joka kertoo tuotteen ravitsemuksellisesta laadusta.

- Ruoan valmistuksessa Sukula korostaa ruoan raaka-aineiden omia makuja, ohjaa maustamisen taitoihin ja suolaamisen vähentämiseen. Hän tekee niin kuin opettaa ja on avoimesti kertonut suolapitoisuuden vähentyneen omissa resepteissään alle puoleen, Sydänliitosta ja Diabetesliitosta vahvistetaan.

Julkaistu: 19.1.2015