Apu

Juuso-karhun taidetta Tampereella – Tunturipöllö nähty Kouvolassa – Kirsikka kukkii Turussa – Kotimaan katsaus

Juuso-karhun taidetta Tampereella – Tunturipöllö nähty Kouvolassa – Kirsikka kukkii Turussa – Kotimaan katsaus
Savonlinnassa jääankat sulavat ja Helsinki sai uuden Michelin-ravintolan.
Julkaistu: 26.2.2020

Tassutaidetta

Tampere. Kuusamon suurpetokeskuksessa asuvan Juuso-karhun tassutaidetta esittelevä näyttely avattiin Tampere-talon Talvipuutarhassa. Esillä on kolmisenkymmentä teosta.

Ystävyyden sävyt -nimisen teoksen Juuso teki tänä vuonna vietettävän Tampere-talon 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Teos syntyi marjaväreillä, ja taiteilija teki sen ennen vetäytymistään talviunille.

Lähde: Tamperelainen

Tähtien joukkoon

Helsinki. Suomalaisravintoloista yhden Michelin-tähden ravintoloiden joukkoon uutena tulokkaana nousi ravintola Inari.

Helsingin Punavuoressa sijaitseva ravintola voitti Suomen paras ravintola 2019 -äänestyksessä parhaan tulokkaan kategorian.

Ravintolaa pyörittävät useissa huipputason ravintoloissa työskennelleet Kim Mikkola ja Johan Borgar. Michelin-tähdet täytyy ansaita joka vuosi uudelleen.

Lähde: Iltalehti

Lyhyestä virsi kaunis

Savonlinna. Olavinlinnan Jäälinna-festivaali alkoi 10. helmikuuta Ankkalinna-teemalla Kansainvälinen jääveistäjien ryhmä loi linnan pihalle jäästä Aku Ankan, Roope-sedän, Karhukoplan sekä Tupun, Lupun ja Hupun.

Veistokset valaistiin LED-valoilla. Valitettavasti festivaali jouduttiin sulkemaan etuajassa, sillä sää lämpeni ja ankkahahmot sulivat vauhdilla pois.

Lähde: Olavinlinnan verkkosivu

Jokirannan kirsikat

Turku. Turun Aurajokirannassa on havaittu ensimmäiset kirsikkapuiden kukat. Kukkaloistosta ei Turun jokirannassa vielä voi puhua, vaikka kukkia on jo useammassa puussa.

Oksilla on kuitenkin runsaasti nuppuja, ja jos sää jatkuu plussan puolella, jokirannan nuput voivat puhjeta kukkaan muutamassa viikossa.

Lähde: Yle Turku

Terveisiä pohjoisesta

Kouvola. Valkealassa bongattiin harvinainen vieras. Kouvolalainen lintuharrastaja Jani Salonen havaitsi tunturipöllön, joka istuskeli vesisateessa pellon reunan suuressa haavassa.

Tunturipöllöjä nähdään Etelä-Suomessa todella harvoin. Edellinen havainto Pohjois-Kymenlaaksosta on yli 20 vuoden takaa vuodelta 1997. Tällä kerralla kyseessä on noin kolmivuotias koiraslintu.

Lähde: Kouvolan Sanomat

Kommentoi »