Jutta Helenius: Näin opit tanssimaan
Puheenaiheet
Jutta Helenius: Näin opit tanssimaan
Tanssii tähtien kanssa –kisassa neljä kautta nähty tanssinopettaja Jutta Helenius vannoo, että kenestä tahansa voi tulla kelvollinen tanssija.
Julkaistu 31.8.2016
Apu

Uutta TTK-kautta ei ole millään tavalla vahvistettu. Mutta Sirpa Suutari-Jääskön ja hänen puolisonsa Jukka Haapalaisen Dance Studios -1-vuotissynttäreillä Avun tapaamat tanssinopettajat myhäilivät siihen malliin, että kysyntää on "voinut olla" ja kymmenes kausi voi hyvinkin olla tulossa.

Jutta Heleniuksen mielestä positiivisella ohjelmalla olisi tilaus.

- Se on lisännyt tanssin tunnettavuutta liikunta- ja harrastusmuotona ja rohkaissut uusia harrastajia mukaan.

- Kuka tahansa voi oppia tanssimaan, siihen ei ole mitään estettä. Ihminen voi väittää, että hänellä ei ole lainkaan rytmitajua tai että hänellä on vain kaksi vasenta jalkaa. Tanssin aloitettuaan hän voi kuitenkin löytää itsestään sellaisia muita vahvuuksia, joita ilmaisussa voi upeasti hyödyntää.

Jutan mukaan tanssi on kokonaisvaltaista kehon ja mielen iloa, jota ei voi pelkästään suorittaa.

- Tanssin voi oppia vain tanssimalla ja antautumalla siihen koko sielullaan. Paritanssissa on vielä se ihana puoli, että voi ja saa huomioida myös toisen ja ilo on kaksinkertainen.

Jutan pareina eri TTK-kausina on nähty kilpailijat Jani Toivola, Amin Asikainen, Harri Syrjänen ja Tommi Evilä. Finaaliin Jutta ylsi Syrjäsen kanssa, mutta pari keskeytti viime metreillä.

- Harri loukkasi varpaansa pahasti ja jouduimme jättämään kisan kesken viimeisellä viikolla. Kyllä meitä kumpaakin harmitti, Jutta muistelee.

Teksti

Marja Nyman

Kommentoi »