Jutta Gustafsberg: Tämä on naisten yleisin laihdutusmoka
Puheenaiheet
Jutta Gustafsberg: Tämä on naisten yleisin laihdutusmoka
Laihdutusguru Jutta Gustafsberg saa itse voimaa positiivisuudesta ja hiljaisuudesta.
Julkaistu 9.1.2015
Apu

Jutta Gustafsbergin luotsaamassa Fitfarm-yrityksessä eletään vuoden kiireisintä aikaa.

– Tutkimus, jonka mukaan joka viides suomalainen aloittaa uutena vuonna elämäntapamuutoksen, tuntuu pitävän paikkansa. Eli tällä hetkellä miljoona suomalaista yrittää muuttaa elämäntapojaan. Vuoden kaksi ensimmäistä kuukautta ovat minulla ja yrityksessä aikamoista hullunmyllyä, Jutta kertoi eilen Nelonen Awards-gaalassa Casinolla.

Kiireiden vuoksi Gustafberg on joutunut luopumaan kokonaan yksityisasiakkaista. Hän tapaa laihduttajia ryhmätapaamissa, nettifoorumilla ja luennoilla. Personal traineria etsivän hän ohjaa yrityksessään toimivien trainereiden luokse.

Jutan suosittelemat painonpudotusmallit ovat yksinkertaisia. Oikeanlaista ruokaa ja liikuntaa. Miksi sitten täysin samaa ohjelmaa noudattavilla paino putoaa eri tahdissa?

– Laihtumiseen liittyy geneettinen perimä. Paljon vaikuttaa myös se, millaista elämää henkilö on viettänyt aikaisemmin. Ihminen, joka on syönyt suuria, mutta epäterveellisiä ruokamääriä saattaa laihtua nopeammin kuin vähän syönyt. Varsinkin naisten ongelma on liian vähäinen syöminen. Kun laihduttaessa pitääkin syödä oikeanlaista ruokaa reilusti, se voi tuntua haastavalta. Vasta kun kehon aineenvaihdunta on käynnistynyt, alkaa varsinainen rasvanpoltto. Tämä vaihe voi kestää viikosta kahteenkin.

Gustafsberg luotsaa keväällä Nelosella nähtäviä Jutta ja huikeat häädieetit sekä Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmia. Mistä Jutta itse saa virtaa?

– Positiivisuudesta. Se on aika pitkälle luontainen ominaisuus. Kun herään aamulla, olen lähtökohtaisesti hyvällä tullella. Elämässäni on ollut paljon vastoinkäymisiä, mutta olen valinnut positiivisuuden. Minusta on älytöntä valittaa koko ajan. Ihminen voi vaikuttaa aika paljon itse siihen, millaista elämää hän elää.

– Välillä kaipaan hiljaisuutta. Silloin saatan laittaa kotona kynttilät ja suitsukkeet palamaan. Olen hiljaa ja meditoin. Liikuntaa harrastan lomillakin, koska minulle tulee siitä hyvä olo. Olin juuri perheen kanssa pari viikkoa Sri Lankalla ja silloin otin rennosti. Urheilin, mutta valitsin hotellin aamiaispöydästä mitä mieleni teki.

Kommentoi »