Apu

Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen yöpyvät metsässä taivasalla: "Elämä oli ennen paljon pinnallisempaa"

Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen yöpyvät metsässä taivasalla: "Elämä oli ennen paljon pinnallisempaa"
Pintajulkisuudesta tuttujen Jutta Gustafsbergin ja Juha Rouvisen elämänarvot ovat muuttuneet. He tahtovat keskittyä nyt henkiseen hyvinvointiin. Sitä he saavat samoilemalla metsässä.
Julkaistu: 20.9.2018
Pitkä mies kävelee pitkin askelin ja rivakasti Taaporinvuoren tiheässä metsässä Pirkkalassa. Jalassa hänellä on tukevat vaelluskengät ja selässä reppu, jossa on nahkaolkaimet. Miehen takana kävelee vaalea nainen, vaelluskengissä hänkin.
Pariskunnan suuntana on Pirunkivi.
– Se on jääkauden aikana syntynyt Pirkkalan suurin siirtolohkare ja siirtolohkareeksi poikkeuksellisen suuri, noin kymmenen metrin korkuinen, mies kertoo.
Patikoitsijoiden varusteista ja sulavasta liikkumisesta metsässä voi päätellä, että he eivät ole ensikertalaisia metsäpolulla.
Toisenlaisesta ympyröistä heidät tosin tunnetaan, sillä he ovat olleet yhdessä ja erikseen mediassa kertomassa tärkeistä asioistaan: parisuhteesta, tatuoinneista, personal trainingista, kookosöljyn käytöstä kumppanin tyydyttämiseen.
Aikoinaan poliisiksi kouluttautunut ja monessa yhteydessä julkisuudessa ollut hyvinvointivalmentaja, yrittäjä Jutta Gustafsberg ja ensimmäisestä Bachelor-ohjelmasta tuttu filosofian maisteri, designjohtaja Juha Rouvinen elävät kuitenkin erilaista elämää kuin ennen. Pintajulkisuuden rinnalle ja tilalle on noussut vihreä kulta.
Yhdessäolon kruunajaisia juhlistettiin 24. elokuuta Veronassa vietetyissä häissä. Kahden päivän häämatka tehtiin patikoimalla Dolomiiteilla.

Metsä ja luonto eivät aina olleet lempiaiheita

Tuore aviopari on tänäänkin mieliharrastuksensa parissa.
Pysähdytään  kaatuneelle puunrungolle, kaivetaan repusta kuksat ja hörpätään kahvit. Sitten puhutaan heidän lempiaiheistaan. Ne ovat metsä ja luonto.
Aina ei ole ollut niin, mutta molempien elämänarvot alkoivat muuttua jo ennen kuin he ensin ystävystyivät ja sitten rakastuivat toisiinsa pari vuotta sitten.
– Olen Virroilta kotoisin, ja siellä metsä ja järvi olivat itsestään selvästi aina lähellä. Siksi niitä ei osannut arvostaa samalla lailla kuin nyt. Aikuistuttuani halusin aina lomille eksoottisiin kohteisiin, kaukomaille tai kaupunkilomille. Elämäni oli paljon pinnallisempaa kuin nyt, Jutta Gustafsberg kertoo.
Hänen vanhemmillaan oli Sallaan rakennettu sähkötön erämökki kantovesineen. Käydessään siellä viimeisen kerran 18-vuotiaana Jutta tokaisi heille, että myykää mokoma pois.
Eivät vanhemmat myyneet.
– Nyt mökki on meillä Juhan kanssa. Se on piilopirttimme, jonka sisustusta olemme hieman modernisoineet.
Sähköä siellä ei vieläkään ole, ja vesi nostetaan kirkkaasta lammesta. Pariskunnan haaveissa väikkyy jo ensi joulu Sallassa, kaukana kaikesta jouluun liittyvästä kiireestä ja kaupallisuudesta.
Sallasta löytää erämaan täydellisen rauhan ja hiljaisuuden, jota ei missään muualla koe niin vahvasti kuin Lapissa.
Tärkeä osa pariskunnan erätaitoja on myös yöpyminen taivasalla, ei teltassa.
Juttua muokattu 20.9. kello 14.12: Lisätty viimeinen lause taivasalla yöpymisestä.
1 kommentti