Jussi Vatanen pisti kroppansa likoon – lihoi kymmenen kiloa!
Puheenaiheet
Jussi Vatanen pisti kroppansa likoon – lihoi kymmenen kiloa!
Hulttioisää näyttelevä Jussi Vatanen ei usko, että saisi itsekään kymmentä isyyspistettä.
Julkaistu 15.9.2015
Apu

Näyttelijä Jussi Vatanen nähdään jälleen Napapiirin sankareiden Jannena, kun viiden vuoden takainen hittikomedia saa jatkoa.

Sitten elokuvan ykkösosan Janne on saanut perheenlisäystä ja ukkoutunut laiskanpulskeaksi sohvaperunaksi. Elokuvassa seikkaileekin normaalia tukevampi Jussi, sillä näyttelijä joutui lihottamaan itseään kymmenisen kiloa roolia varten.

– Olen niin iso jätkä, että minun piti paisua kymmenen kiloa, jotta se rupeaisi näkymään jossain. Vaikken ollut ennen lihottanut itseäni roolia varten, kokemus oli yllättävän kivuton ja kilot tulivat hyvin helposti. Jätin vain liikunnan kokonaan väliin, ja rupesin syömään kaikkea roskaa, Jussi kertoi Napapiirin sankarit 2

-elokuvan lehdistötilaisuudessa.

Vuoden takaisten kuvausten jälkeen näyttelijä on palannut jälleen omiin mittoihinsa. Pidemmän päälle roskaruokakuuri alkoi tuntua hänestä raskaalta.

– Tajusin, etten voi jatkaa samaan malliin, eli syödä kolmesti päivässä ulkona ja juoda ämpärillistä kaljaa. Sen jälkeen kilot ovatkin karisseet pois kuin luonnostaan, Jussi kertoi.

Ei mikään malli-isä

Jussin roolihahmo Janne ei loista elokuvassa järin vastuuntuntoisena malli-isänä, vaan pyristelee vakiintunutta elämäänsä vastaan. Jussi on tosielämässäkin alle kouluikäisen tyttären isä, muttei silti näe rooliaan ristiriitaisena tai kyseenalaisena.

– Mielestäni rooli ei ole moraaliton, sillä eihän Janne pahuuttaan toimi niin kuin toimi. Hän paikkaa vain aluksi virhettä virheellä, mutta pikku hiljaa lumipallo lähtee rullaamaan ja suurenemaan.

– Tuskin itsekään saisin kymmentä isyyspistettä. Jos lapsilta kysytään, niin harvoinhan omille vanhemmille annetaan mitään tyydyttävää parempaa arvosanaa. Sanoisinkin, että olen jossain siellä välttävän ja tyydyttävän välimaastossa, Jussi naureskeli.    

Itsevarmuus lisääntynyt

Napapiirin sankarit on Jussille siinä mielessä erityislaatuinen teos, että sen vuonna 2010 ilmestynyt ykkösosa oli hänen ensimmäinen elokuvapääosansa. Tuolloin näyttelijä ei ollut vielä saavuttanut nykyisenkaltaista tunnettuutta tai suosiota.

– Totta kai lähtökohdat ovat nykyään aivan erilaiset kuin tuolloin. Ykkösosan aikaan yritin vain todistaa, että olen ansainnut paikkani elokuvassa. Tähän päivään mennessä olen huomattavasti itsevarmempi ja luotan siihen, että osaan hommani, Jussi kertoi.

Jussi arvelee muuttuneensa viimeisen viiden vuoden aikana muutenkin reippaasti. Vaikka usein sanotaan, että iän myötä ihmisistä tulee harkitsevaisempia, se ei Jussin mukaan pidä hänen tapauksessaan paikkansa. 

– Minulla asiat ovat menneet pikemminkin toisin päin. Yritän nykyään tarttua enemmän hetkeen ja murehtia vähemmän tulevaisuutta ja omaa elämääni. Haluan nauttia siitä, mitä minulla on kulloinkin käsilläni.

Napapiirin sankarit on seurannut Jussin elämässä mukana kaikki viime vuodet. Näyttelijä saa yhä ihmisiltä tasaisesti palautetta roolistaan elokuvassa. Siksi jatko-osan tekeminen ei ollutkaan hänelle mikään itsestäänselvyys tai läpihuutojuttu.

– Pakko myöntää, että koin suuria paineita jatko-osan tekemisestä, sillä en halunnut missään nimessä pettää yleisöämme. Olisi kamalaa, jos jengi tulisi sanomaan minulle seuraavan viiden vuoden ajan, miten paska kakkososa oli. Olen silti äärimmäisen onnellinen, että lähdin leffaan mukaan, ja näimme kaiken sen vaivan sitä varten, Jussi kertoi.

Kommentoi »