Apu

Jussi-ehdokas Heidi Herala toivoo elokuvarooleja myös viisikymppisilleJussi-ehdokas Heidi Herala toivoo elokuvarooleja myös viisikymppisille

Heidi Herala muistuttaa, että kaikki elokuvien katsojat eivät ole kaksikymppisiä.
Teksti Emilia Pyykkönen
Kuvat Jaakko Jaskari

Heidi Herala on ehdolla Jussi-gaalassa parhaasta naispääosasta Eila, Rampe ja Likka -elokuvasta. Rooli oli 55-vuotiaalle näyttelijälle ensimmäinen iso elokuvarooli.

- Mahtavaa, että naiselle on tällainen rooli, jossa hän on itse toimija eikä vain kohde. Kyllä elokuvarooli tuntui mahtavalta, kun en ole enää mikään kaksikymppinen, Herala kertoi Kaapelihallilla ennen suoraa lähetystä.

Herala toivoisi ikäsilleen enemmänkin elokuvarooleja.

- Eivät kaikki katsojat ole 20-30 -vuotiaita. Omassa ikäluokassanikin on paljon maksukykyisiä ihmisiä. 

Herala saapui gaalaan puolisonsa näyttelijä Seppo Maijalan kanssa. Tämä oli molemmille ensimmäinen kerta Jussi-gaalassa.

- Telkkarista ollaan katsottu, nyt tultiin tänne porstuan puolelle.

Pian kolmekymmentä vuotta naimisissa olleella parilla on neljä lasta, joista nuorin on 11-vuotias.

- Meillä arki toimii tosi hyvin. Minä olen jo eläkkeellä, mutta 11-vuotias poika saa viettämään nuoren perheen elämää. Aamulla täytyy herätä keittämään puurot, Seppo Maijala sanoi.

Herala kiittelee puolisoaan. 

- Voin rehellisesti sanoa, että meillä kahden näyttelijän arki on toiminut. Kun toisella on ollut enemmän hommia, silloin toinen on tehnyt enemmän kotona. Minulla on hyvä mies. Hän myös siivoaa ja tekee ruokaa.

Julkaistu: 1.2.2015