Eeva

Juri Silvennoinen hemmottelee äitiään hyvällä jälkiruualla

Juri Silvennoinen hemmottelee äitiään hyvällä jälkiruualla

Yrittäjä ja ex-malli Juri Silvennoinen leipoo usein Tella-äidin reseptillä suklaakakkua ja tarjoaa kyytipoikana itse tekemäänsä jäätelöä.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström, Milka Alanen
Mainos

Tellan suklaakakku

8–10 annosta

1 levy (200 g) taloussuklaata

150 g voita

3 kananmunaa

1 dl sokeria

¾ dl vehnäjauhoja

Pinnalle:

noin 1 dl hasselpähkinöitä

Voitele tasapohjainen irtopohjakakkuvuoka hyvin. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita vähän jäähtynyt suklaa- voiseos keltuaisten joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Ripottele karkeasti rouhitut pähkinät kakun pinnalle. Paista 175 asteen lämmössä 30–40 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi.

Jäähdytä ja irrota vuoasta. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kera.

Jurin jäätelö

noin 1 litra

1 purkki (397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa

1 iso purkki (0,33 l) kuohukermaa

Mittaa maito ja kerma kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Halutessasi voit lisätä seokseen tässä vaiheessa makuaineita, kuten marjoja tai suklaapaloja, mutta suklaakakun lisäkkeeksi sopii maustamaton.

Kaada seos litran vetoiseen astiaan, suojaa se kelmulla ja pakasta vähintään 6 tuntia. Pyöräytä jäätelöstä pieni pallo suklaakakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Julkaistu: 9.5.2018