Juontaja Tuija Pehkonen: "Olin lapsena kalkattaja"
Puheenaiheet
Juontaja Tuija Pehkonen: "Olin lapsena kalkattaja"
Tuija Pehkonen, 29, aloittaa maanantaina NRJ:n aamulähetyksen juontajana. Iltakukkujaksi tunnustautuva radiojuontaja on joutunut muuttamaan unirytmiään, sillä herätyskello soi nyt aamuisin puoli viideltä.
Julkaistu 17.10.2014
Apu

Aloitatte Laura Haimilan kanssa NRJ:n historian ensimmäisinä aamulähetyksen naisjuontajina. Kilpailu radioiden aamujen välillä on kovaa, miten erotutte?

- Luotan energiatasoomme, olemme tehneet töitä pitkään yhdessä. Olemme saaneet paljon palautetta räiskyvästä kemiastamme. Minulle on kunnia olla ensimmäisenä herättämässä suomalaisia, haluan saada heidät hymyilemään.

Miten aamuheräämiset tulevat vaikuttamaan arkeesi?

- Todella paljon, sillä olen iltakukkuja ja aamu-uninen. Nyt joudun heräämään arkisin 4.30. Olen rauhoittanut kalenteria ja tullut viime viikkoina aikaisemmin töihin. Kun tein iltapäivälähetystä tulin töihin vasta kymmeneksi.

Olet kotoisin Iisalmesta, mutta puhut radiossa yleiskieltä. Onko joku savolainen ilmaisu, josta et ole päässyt eroon?

- Ei-savolaiset sanovat, että minulla on savolainen nuotti. En koskaan myöskään mene metsään, vaan mehtään. Ulkona on myös sae, eikä sade.

Mitä luonteenpiirrettäsi ilman et olisi tässä?

- Puheliaisuutta ja sinnikyyttä.  Vanhemmat sanoivat minua jo lapsena kalkattajaksi. Sinnikkyyttä on tarvittu, kun päätin opiskellessani puheviestintää yliopistossa, että halua radiojuontajaksi.

Miten olet muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikan?

- Olen paljon varmempi itsestäni. Itseluottamuksen kasvaessa olen oppinut myös hyväksymään itseni. Olen löytänyt paikkani ja itsenäistynyt. Olen kova aikatauluttamaan, mutta nyt olen oppinut vähän hölläämään.

Ketä ihmistä ilman et selviäisi?

Kuusi vuotta vanhempaa isosiskoani.

Kolme asiaa jotka haluat vielä tehdä elämäsi aikana? Käydä Amerikassa ja Australiassa, rakastua ja omistaa oman kasvimaan.

Tuija Pehkosen juontamat NRJ:n aamulähetykset alkavat 20.10. Yleisö valitsi Pehkosen vuoden radiojuontajaksi vuonna 2012. 

Kommentoi »